Reklama

Reklama

Improvvisamente l'inverno scorso

  • USA Suddenly, Last Winter
všechny plakáty

Obsahy(1)

Luca a Gustav spolu žijí a milují se již osm let a rádi by se vzali. Katolická Itálie, která je jejich domovem, však stále nepřijala obdobu zákona o registrovaném partnerství, který by jim jako partnerské dvojici zaručil některá základní práva. Rozhodnou se proto natočit dokument o tom, jakým způsobem politici a političky žonglují s tímto "problematickým" návrhem zákona a jak se vlastně k legalizaci soužití gayů a leseb staví italská veřejnost. Hravý snímek, který získal řadu ocenění na světových festivalech, ukazuje dvě základní roviny zkoumaného problému. První, více očekávanou, je skutečnost, jak se s odlišností vyrovnávají instituce jako církev či státní aparát, které byly dosud konstruovány spíše pro "většinovou" společnost. Ve druhé pak sleduje, jak se do procesu prosazování vlastních práv zapojují jednotlivci a kde jsou hranice, za něž nechtějí nebo nemohou jít. Jaká jsou naše skutečná občanská práva a povinnosti? Kdo všechno rozhoduje o naší budoucnosti a na základě jakých kritérií? (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Co se týče vizuálního zpracování je to prostě amatérský běs - všechno je to až přehnaně růžové, přepálené, duhové .... Myšlenka je ale skvělá. Nikdy by mě nenapadlo, že i v dnešní době můžou mít lidé v Evropě (konkrétně v Itálii) takhle zcestné názory, postavené na nesmyslných a často se popírajících argumentech odvolávající se na boha jakožto na to jediné možné a správné. "Pravá ruka, to je prostě ta, kterou se křižuji" Byla jsem naprosto v šoku, co všechno jsou lidé schopni vypustit z úst. "Být homosexuál je nemoc, ale být gay je ideologie..." Nejste-li i vy homofobní jako většina Itálie, určitě se na dokument podívejte, je to dobrý vhled do duše "dokonalých" Italů! ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě dokument hodně bavil. Je pravda co se tu píše - zábavná neotřelá forma atd. Hlavní postavy jsou vážně sympaťáci, měli jsme možnost s nimi ve Světozoru na Jednom světě mluvit a kdybych měl hodnotit jejich osobnosti, dal bych pět hvězdiček. S filmem je to ale trochu složitější. Někde v polovině mu dojde dech a pak už se točí jenom pořád dokola ,,Proč nemáte rádi homosexuály?" ,,Je to proti přírodě, Bůh si to tak nepřeje!" Film určitě má co říci, hlavně v přísně katolické Itálii, ale bombastický zážitek to úplně není. ()

Reklama

Reklama