Reklama

Reklama

Kurt strašně zuří

  • Norsko Kurt blir grusom (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kurt jezdí s vysokozdvižným vozíkem, v této činnosti vyniká, miluje svou práci i rodinu - tři úžasné děti (pravicový radikál, satanistka, mutující tříletý chlapeček) a manželku, zneuznanou architektku. Všichni si žijí svou norskou sociální idylku. Vše se změní ve chvíli, kdy se přistěhuje nový soused, nafoukaný doktor Petter. Kurt se mu chce vyrovnat, dá výpověď v práci a pokouší se různými způsoby poskočit na společenském žebříčku, aby nakonec pochopil, že je mu nejlépe za volantem vysokozdvižného vozíku.
Norský animovaný snímek vychází z oblíbených dětských knih Erlenda Loeho o prchlivém, ale v jádru dobrosrdečném šoférovi vysokozdvižného vozíku Kurtovi. Zábavná podívaná plná rázovitých figur a figurek s dosti peprným jazykem, po formální stránce standardní hravá 3D animace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Děkujeme, odcházíme – na protest proti neutěšené situaci v severském animovaném filmu. Skandinávský Bořek Stavitel tentokrát nejdříve postaví venkovní bazén a pak fušuje do medicíny vydávaje se za falešného doktora, a to vše jen kvůli komplexům ze svého zámožnějšího souseda! Bořkova verze bazénu se ale brzo naplní podzemní vodou a bahnem a jeho lékařská praxe postavená na odstranění připínáčku z pozadí zemdlelé matróny v předzahrádce městské kavárny a vyjmutí nestráveného modelu vláčku z břišní dutiny pacienta (to vše ovšem jeho synem v předškolním věku) brzo vezme za své, neboť štěstěna i takovémuto šťastlivci dá jednou krinde. Na jeden animovaný film až až, uvážíme-li navíc fakt, že řidič ještěrky drze odstřihne knír dopravnímu policistovi! To je i na Bořka Stavitele příliš. Ještěrka je prostě ještěrka, viď, Bořku... ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Mně se náhodou tento animák líbil, možná i díky tomu, že jsem na něj narazil zcela náhodou a nic od toho nečekal. Pěkné a vtipně udělané 3D animace a jednotlivé postavičky, několik opravdu humorem naplněných scén, avšak zcela obyčejný příběh. Coby oddychovka tento snímek sedl dokonale, v rámci žánru jsem se tak přiklonil k vyššímu hodnocení, konkrétně čtyřem hvězdám. ()

Reklama

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Proč ne? "Kurt strašně zuří" je poměrně milý animák, poukazující na společenské stereotypy (moc hodná a oblíbená paní premiérka, namyšlenej doktor, tlustá sestra satanistka :)). Celkově se mi líbilo vykreslení všech postav, tedy, asi až na tu hlavní, což je špatně. Co se příběhu týče, zpočátku to bylo velice milé, dál už dost těžkopádné. Možná je to i tím, že dáni a jejich humor jsou pro mě jednou velkou neznámou (o tom jsem se přesvědčila už při Trierovu "Kdo je tady ředitel?", a že to je trochu jiná liga) ()

murderbird 

všechny recenze uživatele

kurt je řidič ještěrky. miluje svou práci i rodinu - tři úžasné děti (pravicový radikál, satanistka, mutující tříletý chlapeček) a manželku, zneuznanou architektku. všichni si žijí svou norskou sociální idylku až do doby, než se na scéně objeví arcizloun doktor petter a opilý homosexuální námořník. je řidič ještěrky stejně důležitý jako doktor? je něco víc než peníze? a kazí charakter víc než sláva? /autorem přehlohy je známý spisovatel erlend loe (doppler, naiv.super) ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Šíleně divný animáč. Děj má neskutečný spád, všecko tam hrozně sviští, a díky tomu je příběh těžce nepřehledný a navíc je to až neuvěřitelně ukecané. V podstatě jsem u toho zůstal jenom díky zajímavé a vtipné vizuální stránce, která tak nějak člověka sama baví. Myslím, že ty 3*, které uděluju, je pro film absolutním maximem. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama