Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sleep Dealer je označení pro dělníka v daleké budoucnosti, kde se pracuje napojením vlastního nervového systému na celosvětovou informační síť. Impulzy vysílané tělem jsou přijímány roboty, kteří vykonávají konkrétní manuální úkony. Memo je mladík, který žije s rodiči na venkově v Santa Ana del Río v mexickém státě Oaxaca. Je pohlcen moderními technologiemi a sní o místu sleep dealera v továrně na severu země. Podomácku sestrojené rádio způsobí katastrofu a Memo se musí vydat na cestu. V Tijuaně potkává atraktivní novinářku Luz, která ho uvede do vysněného světa. V kontextu mexické kinematografie nejde o ojedinělý počin. Již několik let lze sledovat návrat k populárním žánrům, jako jsou horory, zápasnické filmy nebo právě sci-fi. [FebioFest 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mexický kontribut k Matricím a Jeníkům Pamětníkům. Originální první polovina varovně zvedá prst nad dopady technologického pokroku, aby jste ve druhé zjistili, že je to pouze prostředníček a ten plný pytel filozofických zvratků vás obohatí asi jako Uran 235. Film pouze unyle demonstruje, že mexičtí vesničané jsou stejní přizdisráči jako za časů, kdy k nim ještě jezdíval strýček Calvera na dovolenou All-Inclusive. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Největším problémem tohoto filmu je pro mě jeho polovičatost. Pořád jsem si při sledování říkala, že ta atmosféra, podpořená autentickým mexickým prostředím je slušná, ale já bych klidně ještě přitvrdila. Nebo, že by to jako nevábná futuristická vize mohlo být ještě o něco naléhavější. Jako nápad je to sice celkem originální (až na ty matrixovské přípojky do těla), slabší triky mi taky nevadily (přeci jenom nemůžu v tomhle ohledu od mexického filmu čekat zázraky), ale scénáristicky mi to přišlo docela slabé a potencionální mrazivost celého snímku poněkud snižoval mírně patetický příběh hlavního hrdiny. Což je škoda, mohlo to být o moc lepší scifi. ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*SPAVÁ CHOROBA* Film, ktorý síce zožal niekoľko úspechov na filmových festivaloch, ale ktorý akosi neponúka to, čo sa od neho očakáva. Zobrazuje svet blízkej budúcnosti a zameriava sa na pravdepodobne najnižšiu spoločenskú vrstvu, a to nájomných robotníkov, ktorí vykonávajú svoju prácu bez toho, aby museli opustiť svoje pracovisko. Od filmu som očakával kritiku pretechnizovaného sveta, odsúdenie nenásytných korporácií využívajúcich lacnú pracovnú silu z Mexika, poukázanie na problémy, ktoré prítomnosť implantátov, resp. vylepšovanie ľudského tela môže prinášať, zobrazenie nemožnosti žiť jednoduchý život na vidieku a nutnosti prispôsobovať sa svetu, v ktorom je technika prítomná v našom každodennom živote... očakával som čokoľvek s vyššie spomenutého a možno aj niečo iné, keďže námet je zdrojom neuveriteľných možností, akým smerom sa vydať. Lenže jediné čo film ponúka je nudné zobrazenie života vidiečana, ktorý odmietajúc múdrosti svojho otca úzko spätého s prírodou, sa rozhodne žiť v meste a pracovať ako nájomný robotník, len aby nakoniec zistil, že zmysluplné je len to, čo opustil. Film nekladie otázky (a preto ani nehľadá odpovede), neskúma, nepátra, len pomaly plynie. A pán herec Peña (predstaviteľ hlavného hrdinu Mema) už dúfam nikdy neuspeje v žiadnom castingu. Verdikt v 1 vete: Sci-fi s veľmi vetchou a nedotiahnutou víziou budúcnosti. 22.09.2010 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nápad hodně zajímavý, ale naprosto nevyužitý. On z toho ve finále vypadne takový jednoduchý filmeček (s nějakou tou romantikou), který se zdráhá cokoli pořádně rozebrat, nastolit nějaký pořádný konflikt a udělat z toho filmu něco víc. Takhle to sice nebylo špatné, herecky je to zvládnuté slušně a i ta kamera ujde (ačkoli místy působí amatérsky, nemůžu si pomoct), vizuál je sice už na první pohled laciný, ale má pár dobrých nápadů (a i tak zde pro mě není stěžejním prvkem - navíc je to mexický film, nemůžu chtít efekty jak od Marvelu...). Pak je to teda docela utahané, ale nejhorší na tom filmu je ten promrhaný potenciál. Podobně jako třeba u Final Cut - tak zajímavý nápad, tak zajímavý svět - a v případě Sleep Dealera se to odváží jen na nějakou jednoduchou zápletku s romantikou. Ona to je vlastně tak trochu pohádka, no :-) Sice filmařsky celkem dobře zmáknutá, ale s nevyužitým potenciál (dneska na takové filmy mám evidentně štěstí...) a přehnaným počtem patetických scén. Škoda. Lepší 2* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že existuje nějaký mexický sci-fi, okamžitě jsem zpozorněl. Sleep Dealer si prostě koledoval o to, abych se na něj podíval. Během sledování mě hodně zaujal námět, který je v seznamu těch totálně neotřelých. Na druhou stranu mě naštvalo množství odfláklých a evidentně levných momentů ve filmu, kterým dominovaly digitální efekty jak z nějakého intra počítačové hry z roku 1996. Postavy to také nijak nezachránili a tak jediné, co si tenhle film udržel, je opravdu akorát ten nápad. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama