Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potom, co se rodina přestěhovala do jiné vesnice, se uzavřený Nathan seznamuje se svým novým sousedem Royem, který ho tělesně velmi přitahuje. Každé ráno se setkávají ve školním autobuse, jehož je Roy řidičem. Zpočátku se Nathan snaží tajnou lásku k Royovi skrývat stejně jako fakt, že ho obtěžuje jeho vlastní otec. Postupem času však začne své city dávat najevo, a mezi mladíky tak vzniká silné milenecké pouto. Film je adaptací stejnojmenného románu Jima Grimsleyho, který milostný příběh mezi dvěma muži zasadil do prostředí amerického venkova 70. let. Příroda zde tvoří bezpečný protipól ke krutému a násilnickému světu lidí. Výrazným motivem celého snímku se stává psychologicky pojatá problematika sexuálního zneužívání. (FEBIOFEST 2009) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Košoun 

všechny recenze uživatele

Pěkný začátek, zajímavě pojatá gay láska, takovým minimalistickým způsobem. Bohužel šílený konec vystřižený jak z béčkového hororu (co to tam vůbec dělalo, nerozumím tomu) a průměrné herecké výkony (o milostných scénách radši pomlčím) z toho dělají zapomenutlný film, který snad ani nedoporučuju. Dokážu strávit příjemnějších 90 minut. Škoda nevyužitého potenciálu. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Kvalita film je na úrovni těch béčkových či televizních. No herci nemohli být vybraní lépe. Doprovodná hudba by se pravda taky možná hodila spíš k telenovele....a konec, ten mi dal trochu zabrat....ale celkově to nebylo zlé a když vezmu v potaz, o jaké téma jde (sex. zneužívání, dospívání, homosexualita), docela se film povedl. ()

Reklama

jhrasko odpad!

všechny recenze uživatele

Toto natočil absolútny amatér a zúfalec ! Režisérovi možno nechýba citlivosť, chýba mu ale cit a odhad na to, čo može divákovi naložiť a čo divák unesie. Obraz americkej rodiny v "typickom" americkom malomeste nebol dávno takto klišovitý a smiešny, herecké výkony sa nedajú nazvať výkonmi. Ešteže som nemusel platiť za lístok do kina, jasné a rýchle bolo rozhodnutie prepnúť na iný kanál. To sa budem 90 minút radšej pozerať na reklamu na MILKU ! ! ! ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Svou nepochopitelností a špatností až zábavné, bohužel. Před sledováním třetího celovečerního snímku amerického režiséra Jamese Boltona jsem udělal tu chybu, že jsem si stejnojmennou novelku (vyd. 1995, autor Jim Grimsley, *1955), na níž je film založen, přečetl. Krátkou, dumavou, právem oceňovanou knihu člověk s gustem zhltne, je pobaven, donucen k zamyšlení o homofobii, zneužívání, lásce i životním nadhledu. S Boltonovou filmovou adaptací mám problém proto, že vše, kvůli čemu jsou obvykle filmové adaptace kritizovány (nevhodně okleštěný příběh, nedovysvětlené motivy, specifické vizualizace,...), je u tohoto dílka ztisícinásobeno, a to i tím, že herci jsou více než podprůměrní, hudba je úporná, režie nijaká... až to v lepším případě vyvolává nechtěný úsměv, v horším pak svou formou připomíná pokusy o příběhy v erotických filmech. Bolton podle mě dojíždí na tom, že na plátno nedokáže věrohodně převést příběh, který stojí hlavně na přejímání, myšlenkách, pohledech, vnitřním hlasu hlavního hrdiny a až druhotně na exteriérech, příběhu, dialozích. Z vnitřně mnohovrstevnatého, jímavého, citlivého hlavního hrdiny v knize je na plátně jednorozměrný, podivně se chovající týpek, jehož pohnutky nechápeme a jehož představiteli nevěříme (Bolton posléze přiznal, že najít představitele hlavních nebylo snadné). Z neodolatelných, tichých a cituplných scén u oken, na hřbitově nebo v autobuse tak ve filmu zůstává bohužel fraška, bez které se obejdete. Jedna hvězda za snahu novelu zfilmovat, druhá za skvělý jihoamerický přízvuk nefalšovaného angličana z Londýna, mladého Maximilliana Roega. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem ze snímku nebyl dvakrát nadšen. Jsou sice horší filmy na toto téma, ale jestliže mezi dvěma chlapci vzniklo poměrně silné milenecké pouto, nedokážu si vysvětlit ty chvilkové záchvaty násilí z Royovy strany. Na druhou stranu poměrně realisticky ukazuje kruté chování homofobních jedinců, kteří jsou schopni z vás tu homosexualitu i vyšukat. Posledních patnáct minut považuju za velice nadprůměrné, ale je nutné hodnotit film jako celek. Takže za tři. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Scénář byl hotov už tři roky před začátkem produkce. (thommas)
  • Původně chtěl režisér James Bolton natočit film v Portlandu v Oregonu, ale omezený rozpočet ho nakonec s kamerou zavedl do Louisiany. (thommas)
  • Konkurs na hlavní role probíhal v New Yorku a Los Angeles a zůčastnilo se jej na 600 chlapců. (5150)

Reklama

Reklama