Reklama

Reklama

Co zabilo mamuty?

(TV film)
  • USA What Killed the Mammoths? (více)

Obsahy(1)

Více než milion let vládli mamuti severoamerické pevnině. Největší tvorové kontinentu přežili nejhorší doby ledové i sucha, jaká jim příroda mohla připravit. Pak, přibližně před 13 000 lety, mamuti najednou zmizeli. Vědci už po desetiletí diskutují o příčině tohoto masového vymírání, ale nikomu se dosud nepodařilo zabijáka mamutů jasně definovat. Nejčastěji je zmiňován nadměrný lov ze strany lidí a klimatické změny, nyní se však jeden tým odborníků domnívá, že se blíží k odhalení skutečného viníka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Co zabilo mamuty, ale samozřejmě jen a jedině na území Ameriky. Vždyť každý správný Američan ví, že Země patří pouze USA, takže proč řešit nějaké jiné území. Tvůrci se zmohli na jednu nepříliš povedou animaci, do které se zamilovali. A tak smršť, která před sebou hnala vše, co jí přišlo do cesty, opakují v pravidelných několikaminutových intervalech. Co se z dokumentu nedozvíte, je odpověď na otázku, co zabilo mamuty. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument se zajimavými teoriemi, kterými se zde zabývají vědci a dají divákovi možnost nahlédnout do toho, co se na Zemi mohlo dít v době vyhynutí mamutů, ale i dříve. PS: "Spolupracovali: Petr Zvoníček" - tohle je už pro mě takové znamení, že je dokument dostatečné kvality na to aby to Čt2 dala do vysílaní. :) PPS: Komentář uživatele Luk Skywalker svědčí o tom, že to daný uživatel vůbec nepochopil. V dokumentu výbuch supernovy zmínili právě proto, že tlaková vlna mohla způsobit vychýlení asteroidů nebo meteoritů z jejich obvyklé osy a tak mohly přijít větší a intezivnější nárazy kosmických těles právě v takových vlnách jako zhruba před těmi 45 tisíci lety a 13 tisíci lety. Takže žádné spekulace o tom, že to mohlo být něco jiného nenastaly a už vůbec se v dokumentu tímto způsobem nevracejí na začátek. DODATEK: Animace v tomletom případě opravdu nehraje žádnou roli, a tak pokud jste dokument ještě neviděli tak vřele doporučuju (tohle papouškování komentářů tady na csfd se mi fakt protiví! Jeden napíše, že je špatná animace a ostatní to bezhlavě opíšou a sníží hodnocení skvělého dokumentu na totální propadák). PS: To že to jsou většinou jen teorie mi vůbec nevadí, protože se to tvůrci nesnaží nijak pitomě skrývat a blbnout diváka. ()

Reklama

CANNIBAL odpad!

všechny recenze uživatele

Jest-li si myslíte, že uvidíte nějaký solidní dokument, tak na to hezky rychle zapomeňte. V průběhu celého dokumentu a obzvlášť na jeho samotném konci totiž zjistíte, že jde jenom o další snůšku vědeckých žvástů a nepodložených teorií (většinou vycucaných z prstu), které ale ve skutečnosti vůbec nikam nevedou. A co zabilo mamuty stejně nezjistíte! ()

Isfio 

všechny recenze uživatele

Akú kredibilitu môže mať dokument, ktorý rieši prečo vyhynuli mamuty a stále sa skúma len Severná Amerika, Európa ani Ázia neexistuje, či tam mamuty neboli? Keď sa povie mamuty a vyhynutie, veľa ľudí si spomenie na jedného zamrznutého mamuta na Sibíri, ktorému našli v žalúdku nestrávenú potravu, toto v dokumente nie je. Vyhynutie mamutov v Amerike zvaľujú na asteroid, prečo vyhynuli mamuty inde, to sa nedozvieme. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Průběh dokumentu: téměř celý dokument shání důkazy o tom, že to byla kosmická událost (srážka s meteoritem nebo kometou) a ke konci začne spekulace, že to mohlo být i něco jiného - nějaké kosmické paprsky nebo výbuchy supernov, které by mohly o několik tisíc let později způsobit to, že do nás meteorit narazil, a tím se dostáváme zase na začátek. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama