Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou různé cesty, jak projevit lásku - třeba v ringu.
Do nápravného zařízení pro mladistvé přichází mladý kněz Herbert, aby zde vykonával pastoraci. Herbert se od samého počátku střetává s neprostupnou komunikační bariérou. Oporu nenachází ani ve vychovatelském sboru, jehož šedivou eminencí je zástupce ředitelky přezdívaný Šéfík. Tento muž je bývalým boxerem a tento sport provozuje také v ústavu. Svěřenci, pokud chtějí mít u Šéfíka nějaké výhody, musí boxovat. K tréninkům patří také zápasy, kde se často nechává volný průběh agresivitě mladých delikventů. Herbert pochopí, že má-li hlouběji proniknout do života ústavu, musí přijmout zdejší pravidla. Přesvědčí Šéfíka, aby jej postavil do zápasu, a ten mu schválně vybere nebezpečného protivníka. Během krvavého střetnutí je Herbert drsně zbit. Dokáže však vydržet do konce a ještě druhý den přijít na svoji hodinu. Tímto výkonem si zajistí u svých svěřenců jistý respekt. Je však otázkou, zda díky tomu získá i jejich náklonnost nebo jej naopak zničující zážitek připraví o poslední zbytek chuti do práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +obsazení, sympatický hlavní hrdina, Jan Dolanský ve své tipické roli, potěší Lubomír Kostelka, moderní hudba -velice špatná kamera při boxu, mohlo to mít větší rozsah i pointu/// Ještě zhruba tak v polovině filmu jsem si říkal: "Čím mě vlastně ten film chce zaujmout?" Nakonec jsem pochopil a začal mě zajímat. Škoda, že to je jen epizodka z nápravného zařízení (zdařilá sonda do skupiny takovýchto lidí), mohl z toho klidně být krásný sportovní (boxerský) film. Potom by to nabralo úplně jiný směr. V tomto případě je to jen neškodná jednohubka./// Celkem 60%/// ()

danielwanderer 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade prekvapenie na mojej strane, keď si večer nachystám jedlo k telke, zapnem a vidím že niečo začína, zakukám sa a zrazu koniec?? No áno, televízny program potom prezradil, že sa jedná len o 50 minútový snímok. Čo som videl? Školu pre grázlov do ktorej prišiel mladý kňaz Herbert. Páčil sa mi pohľad na tamtajšie osadenstvo; metláci, leukemici, cigáni... Inak nwm, ale, ja pokladám škutavých za slušných ľudí, no necháme režiséra v jeho svete. No k Herberovi, on sa snaží nájsť s chalanmi spoločnú reč a povedať im v rámci vyučovania čo-to o Bohu. Čo ten ring? Kňaz v boji za svoju pravdu natiahne boxerské rukavice a... ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

No jo... Pár minut po skončení a už se nám tu rýsuje nízkých 25% ... Řekl jsem si jen "co čekat, když je to s nábožensku tématikou". (ale ne, to zas nechci odsuzovat.. to jen spíš nepochopím, jak tomu někdo může dát "odpad!") Hodnotím-li formu, tak ucházející, hodnotím-li myšlenku, tak skvělá. Tak můžu jen doufat, že procenta půjdou nahoru, protože to nebyla slátanina, mělo to hlavu i patu a rozhodně zajímavý a originální námět. A moc pěkně v hlavní roli Jiří Havelka!! (který si chudák ani nevysloužil drobný záznam v seznamu herců :) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu delší bakalářská povídka z basy. 1) Jako ochutnávka toho, co tvůrci umí, by to snad šlo. Jako první verze, kterou bych ovšem dal ihned zcela přepracovat, taky. Ale jako výsledný produkt?_____ 2) Můj oblíbený 29letý Jiří Havelka (kněz Herbert) mi nepřijde jako vhodné obsazení. 70letá (!) Naďa Urbánková (ředitelka) mě mile překvapila. Zaregistroval jsem i 20letého Matěje Nechvátala (drzý Jarda) a 31letého Jana Dolanského (vychovatel)._____ 3) Výstižný koment: transbeskyd**. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jiří Havelka ve vážnější roli otce Herberta, který se v ringu (nápravné zařízení pro mladistvé) snaží získat respekt chovanců mmj. tím, že pouští film Misie. Naďa Urbánková v roli ředitelky působí komicky, stejně jako prostředí nápravného zařízení. Linie, v níž hledá samotný otec Herbert svou cestu - při běhu, u klaviru zajímavá i obrazově, stejně jako symbol kostela, kterým může být tělocvična - pro Šéfika (Martin Dejdar), koncertní podium - pro hudebníka (Jan Dolanský), nebo školní třída. Zajímavé prolínání obrazů ze života v ústavu a v kostele. Škoda, že všechny postavy nebyly propracovány jako hlavní, ale na padesátiminutový formát lepší průměr.Scénář: Eugen Liška, hudba: Vojtěch Komárek. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna, ve které si ředitelka ústavu (Naďa Urbánková) "vyzvedává" otce Herberta (Jiří Havelka), se natáčela v knihovně Severočeského muzea v Liberci. (Agatha)

Reklama

Reklama