Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malé horské vesnici Pokrp zbyl po první světové válce pouze jeden muž. Tamní ženy se o bezzubého dědu starají jako o boha, neboť se snaží zachovat posledního představitele druhého pohlaví. Když pak ale náhle umírá, dvě sestry jsou vyslány na cestu, aby do vesnice opět přivedly nějakého muže. Slzy na prodej je temnou erotickou komediální poutí, která diváka zavádí do hlubin srbského folkloru a tradic. Je jakousi alegorickou fantasy, jež pohlíží na balkánské poválečné trauma očima žen. Film oplývá velkolepými vizuálními efekty a propracovanou kamerou. Hudbu k filmu složil japonský umělec Shigeru Umebayashi, spolupracovník např. režiséra Wong Kar Waie. Jedná se o jeden z nejnákladnějších filmů v dějinách srbské kinematografie. (Febiofest)

(více)

Recenze (33)

Ony 

všechny recenze uživatele

(4 a půl) Pavoukovice mi otevřela oči a vidím, že nedávno zhlédnutý Snijeg byl přece jen spíš nevýrazná nedodělávka, zatímco tato variace na stejné téma je naprostá bomba. Po nějaké době se ve mně zase probudila žena a u některých scén mi běhal mráz nejen po zádech. Jen ten digitální look mě občas štval. A ty výbuchy no. No. Vybíravá nešuká. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Hrozně bláznivý film, až "Prášilovsky" přefabulovaný a pravděpodobně ten nejšílenější pohled na válečné časy, jaký jsem kdy viděl. V první polovině naprosto dokonalá podívaná, která ztrácí dech, kupodivu, ve chvíli, kdy se na scéně objeví muži, přesto mi jen málo chybí k páté hvězdě. Skvělá kamera, hudba, hezké holky...Jedna z mála mých srbských zkušeností a, no, asi se do těchto vod vydám znovu a s chutí. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Magické, živé, bláznivé, dojde i na sex a to hned v několika polohách najednou, aneb pokud znáte Kusturicu, budete v tomto filmu jako doma. Z podobných snímků mi tento nejvíce připomněl pohádkovou komedii jménem Absurdistan a stejně jako v něm i zde se vtipem i hláškami, v tomto případě nebojácných panenských žen, rozhodně nešetří. Kromě hravé poletující kamery a líbivého vizuálního zpracování v sytých barvách s různými speciálními efekty (akorát těch výbuchů bylo na můj vkus až příliš) zaujme i místy temná, rytmická či okouzlující hudba (obzvláště pasáž kdy se obě sestry vypravily hledat vytouženého muže nebo scény tanečních kreací završené charlestonem v minovém poli). Vůbec prostředí vesničky a vyobrazení jejího hospodského centra v čele se speciální vodkou pavoukovicí, která navozovala u žen patřičné halucinace, se mi líbilo asi nejvíce. Čtveřice hlavních představitelů hraje velmi obstojně, nejvíce se mi ale samozřejmě líbila Ognjenka a to i přesto, že její sestra Boginja se tu celá obnažila. Přes všechny pozitiva bych ale měl přeci jen dvě výtky. Jednak ten příběh není zrovna moc komplexní a brzy se nemá ani kam rozvíjet a co se z počátku ukázalo jako zajímavé dobrodružství, dále v průběhu děje malinko ztratilo na své kráse. A za druhé, poté co se promočené sestry převlíknou, vytasí se s šaty jako vystřiženými z módní přehlídky 21. století, které do zbytku kostýmů zrovna dvakrát nezapadají, ale když vidíte jejich obsah, dá se to překousnout. Srbská kinematografie má zkrátka světu co nabídnout, to dokazuje již nějakou dobu už samotný Kusturica a pokud se chcete podívat na nevšední romantické fantasy drama s prvky komedie, pak je Čarlston za Ognjenku určen právě vašim smyslům. (8/10) [Febiofest 2009] ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Vážení a milí, já nevím, co mám dělat. Ujišťuji vás, že po srovnání hodnocení na ČSFD a IMDb a mého osobního dojmu, jsem navštívil psychiatrickou kliniku, abych se dozvěděl podrobnosti o svém duševním stavu. Odbyli mě s tím, že blbce neberou. Jejich škoda, protože teď tady napíšu, co mám na srdci. Jakýsi srbský pornoführer jménem Uroš Stojanović sebral svou partičku herců z filmů pro dospělé a rozhodl se natočit "seriózní" film. Těžko se smiřuju s tím, že v srbském folklóru a tradicích najdeme soulož v pohřebním voze. Nejpikantnější je na tom to, že dáma, která dovádí s jakýmsi sexsymbolem, tyto intimní chvilky zvládá, jako kdyby nebyla pannou, nýbrž zasloužilou zaměstnankyní veřejného domu. Aby nějací chytřejší čirou náhodou neodhalili zbytečnost celého příběhu, byla nasazena horda jistě dobře zaplacených grafiků, kteří obohatili tento paskvil zcela nepostradatelnými počítačovými efekty. Že těch výbuchů tam ale bylo... vlastně je to příznačné, tenhle film je jeden velký výbuch. Tady sice někdo chválí hudbu, ale ty tklivé zpěvy se hodí k nějakému kvalitnějšímu filmu, stejně jako český název. Nechci se nikoho dotknout, ale tenhle výlev považuju za políček do tváře všech, kteří o někoho blízkého v životě příšli. 25% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Neskutečně roztomilá fantasy dramedy plná neokoukanejch hezkejch bab s úplně neskutečnou, nádhernou, oku lahodící, kamerou... kdejakej blockbuster se může jít zahrabat... Technickou stránkou mi film dost připomínal Kytici. Největší problém pro mě byl zvyknout si na mluvenou srbštinu, ale po pěti minutách už mi přišla roztomilá i ta, ono to dýl jak pět minut fakt ani trvat nemohlo, děj vás prostě vtáhne. Jsem okouzlená. Od scénáristy Srbskýho filmu bych tohle nečekala. Pořádný baby chlastaj pavoukovici!!! ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama