Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Rasmus obhajoval svoji doktorandskou práci s názvem „Romantický idiot“, všichni přítomní mu téměř aplaudovali ve stoje. A hned poté přišla i nabídka k sňatku od jeho dlouholeté tutorky Astrid. Jenže Rasmus odmítl, a tím se dostal do značně svízelné situace. Přišel totiž o přízeň, jež mu mohla zaručit dobře placené a prestižní místo na akademické půdě. A najednou Rasmus zjišťuje, že s kvalifikací, kterou má, bude i přes všechnu vědeckou odbornost jen těžko shánět jakoukoli práci. Jenže ušetřené úspory se tenčí, a proto není mnoho času k otálení. I z toho důvodu Rasmus nakonec kývne na řekněme mírně kariérově zpátečnickou nabídku a zakoupí jízdenku do zapadlého městečka Korsor, kde by měl figurovat jako učitel ve zdejším vzdělávacím programu pro dospělé. Jak se ale záhy ukáže, i malé osady mohou mít v lidském životě fatální význam. Rasmus zde totiž nalezne lidi, v jejichž existenci už ani nedoufal. A mezi nimi také životní lásku Signe. Aby ale v této dánské romantické komedii z roku 2008 nebylo všechno zbytečně jednoduché, má celá situace jeden podstatný háček. Signe totiž není sama. Má partnerku Camillu a moc by si s ní přála vychovávat dítě. Zdá se, že se nyní Rasmus dozví o romantické idiocii víc, než by si sám přál. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi tahle exkurze na dánské maloměsto o trochu více, než bych čekala. Jen nechápu, proč je problém, aby si něco začal učitel se studentkou ve večerní škole... Rozhodně byla plnoletá.... Takhle to vypadalo spíš jako na psychoterapii. :-) Ale tak ty čtyři dám... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Svou lehkostí, nevšedním trojúhelníkem, neotřelým námětem a velmi dobrým dabingem se v mých očích Jízdenka do Korsoru vyšplhala na čtyřku. Jistě, že mají Dánové i lepší kousky v zásobě, ale mně bylo v téhle třídě charakterově různých osobností moc fajn. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ja by som v trojuholníku žiť nevedela ... v akomkoľvek :-) príjemný film so sympatickými postavami a čarovným klavírom. (Filmová výzva 2016 - 1frida2) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který mě ze začátku nudil, ovšem ke konci jsem se s hlavními hrdiny jen velice těžko loučil. Film oplývá úžasnou atmosférou dánského maloměsta, kde jsou různé typy lidí, ale kde hlavní hrdina Rasmus kupodivu najde lásku svého života a kde se mu i zalíbí. Tenhle film není vlastně nic víc, nežli příběh jednoho člověka, který se seznamuje s novým prostředím a který zjišťuje, že se svými teoretickými našprtanými znalosti před třídou dospělých lidí asi jen tak neuspěje, a tak se postupně otrkává a začíná se mezi zdejší obyvatele začleňovat. Tohle je prostě další vydařený film ze severu, a opravdu nezáleží na tom, ze které země ten který severský film pochází, na severu jim to zkrátka co se týče natáčení filmů docela jde. A Jízdenka do Korsoru rozhodně není výjimkou. Přesto určitou vadu na kráse tohoto filmu vidím právě v tom nepříliš svižném a nudném začátku, který příliš nenadchne, ale jakmile jsem se zorientoval v postavách a v ději, tak už to bylo hned o něčem jiném. A v tomto mi mimo jiné pomohla scénka, ve které hlavní hrdina zjistí, že jeho láska je lesbička. Potom už film nabral zajímavý směr a nuda dočista zmizela. Nebýt toho začátku, mohlo to být lepší, takhle to jsou "jen" čtyři hvězdičky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další brilantní seveřina, která mě jen tak uklidnit nedokázala. Dokonce jsem kvůli ní hledal město Korsor a zjistil, že se nachází u toho nejdelšího Dánského mostu, který také ve filmu vidět je. Krom toho je ve filmu také vidět solidní peněžitý příjem průměrného Dána, o kterém si může Český divák nechat jenom zdát. No a jako bonus nabízí také kvalitní koloběh života, který zrovna dopadnout dobře nemusí, ale funguje hezky. Zaobalený do lehce komediálního hávu a já si opět rochním jako ve snu. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama