Reklama

Reklama

Pád rodu Votických

(TV film)
Drama / Krátkometrážní
Československo, 1987, 20 min

Obsahy(1)

R. Brzobohatý jako komisař Mejzlík v televizní povídce podle K. Čapka. (Česká televize)

Recenze (8)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé. Mezi oběma herci nefunguje chemie, navíc Brzobohatý hraje opravdu mizerně. Pro srovnání doporučuji výtečnou rozhlasovou dramatizaci (1954) v režii Přemysla Pražského, v níž Mejzlíka představuje Václav Voska a archiváře Divíška Antonín Zíb. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná televizní miniatura, kdy Otto Šimánek svého zapáleného historika podal naprosto dokonale (v četně toho, jak komisaře každou chvíli opravuje), pan Brzobohatý mi přišel, že chvílemi neví, jak svou postavu hrát, ale celkově se mi sem hodil. Jen mi vadily ty jingly u každého obrázku postavy, působilo to hodně rušivě. A nakonec i ta zápletka, kdy v podstatě historik řekne fakta, máme pět lidí, a u tří víme, že vrahy být nemohli, se nám okruh snížil natolik, že vnímavý čtenář (povídky v knize) nebo divák (zde) odhadne vztahy rychleji, než je mu odprezentováno. Ale jak jsem psal,příjemně to pobaví, je to takové úsměvné a na oba herce se moc dobře dívalo, jak jim to herecké umění jde. ()

Reklama

panShimi 

všechny recenze uživatele

Zajímavá verze, která mi léta unikala... Šimánek je výbornej, Brzobohatý se do role Mejzlíka ale moc nehodí, i když je to jinak skvělý herec. Mejzlíkovy případy od Čapka, to je vůbec jeden ze skvostů české literatury, ty pointy a zároveň humor, to je opravdu extratřída! Tenhle příběh třeba vysloveně miluju a mam ho nazpaměť naposlouchaný jako rozhlasovou hru, kde Mejzlíka hraje Josef Vinklář a archiváře Divíška Vlastimil Brodský a to je naprostej hereckej koncert. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"My, historikové, žádnou náhodu neuznáváme!" A já uznávám, že tohle konverzačně-kriminální mikrodrama na základě Karla Čapka se povedlo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama