Reklama

Reklama

Dohazovač

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1971, 26 min

Do sňatkové kanceláře přichází mladý muž (J. Hrzán). Majitel, pan Šťastný (F. Filipovský), se může samou ochotou přetrhnout, ale žádná nevěsta není pro mladého muže dost dobrá. Nakonec se zjistí, a to je pro pana Šťastného rána, že pan Kalous přišel požádat o ruku jeho dcery Emilky. Nežádoucího ženicha po ostré výměně názorů pan Šťastný nejprve vyhodí. Ten se však vzápětí vrátí a chytrý dohazovač zkusí jinou metodu… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Marthos 

všechny recenze uživatele

(Ne)šťastná manželství podle Karla Poláčka aneb jak odradit dotěrného nápadníka od ženitby. Výborný Filipovský, obzvlášť v interakci s kouzelně štěněcím Hrzánem v roli nesmělého účetního bez místa, přicházejícího požádat o ruku slečny Emilky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní povídka natočená na základě povídky literární ve své době velice úspěšného spisovatele, humoristy a novináře Karla Poláčka, podle jehož tvorby byla natočena spousta filmů, televizních povídek a něco málo seriálů. Povídka o mládenci žádající o ruku dcery otce, který vede seznamovací kancelář, se řadí mezi takzvaný posmutnělý humor. Nejúžasnější na celém příběhu je, kolik zvratů v necelé půlhodince stopáže se v ději objeví. A stačí k tomu málo. Osobitý charakter jediného člověka zvýrazňující absurdnost povahy člověka. Cizím mládencům nabízí nejrůznější slečny a dámy bez mrknutí oka, ale jakmile vyjde najevo, že jde o jeho dceru, koncept charakteru takzvaného dohazovače se rázem změní na přísného otce s naprosto opačným pohledem na věc. A jak si s takovou nenadálou situací poradí už vypráví příběh. Neoddiskutovatelný herecký koncert Františka Filipovského, kterému výborně sekunduje a nahrává Jiří Hrzán v roli nesmělého mládence, je pastvou pro divácké oči, neboť své roli dal, jak se jednoduše říká, patřičnou šťávu a energii. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

František Filipovský a Jiří Hrzán si během necelé půlhodiny vyzkoušeli tolik hereckých poloh a vzniklo z toho tolik humoru, že jim to může závidět leckterý delší film s bohatším obsazením. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama