Reklama

Reklama

Ztracena v pustině

  • USA And Soon the Darkness (více)
Trailer
Krimi / Thriller / Mysteriózní / Horor
USA / Argentina / Francie, 2010, 91 min

Čerstvé dvacátnice Ellie a Stephanie se odpojí od svého cyklistického družstva, aby si projely Argentinu na vlastní pěst - Ellie prahne po úchvatných přírodních scenériích, dobrodružství a zábavě, kdežto Stephanie hodlá uzavřít jednu neúspěšnou kapitolu ve svém romantickém životě. V malém městečku Alemana na ně číhá mnoho nástrah, čehož si však Ellie pohlcená flirtováním s místním pobudou Chuchem ani nevšimne. Dalšího dne zmeškají dívky autobus zpátky do civilizace - a po hádce se rozhodnou jít si každá po svém. Hned nato však Ellie zmizí - a Stephanie ji musí najít, než se setmí a naplní se její nejhorší obavy... (Canal+ Action)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když si dvě americké pipiny vyjedou na kolech do zapadlé argentinské prdele, navštíví večer místní hornický bar a nezapomenou si v hotelu kozy, jednoznačně si říkají o vstupní pohovor do nějakého útulného paraguayského bordelu. Když si jich místní lovec talentů opravdu všimne a zcela bezskrupulózně jim nabídne nějaký ten job, tedy vlastně blowjob, nepochopitelně zarytě své kariérní uplatnění na latinskoamerickém trhu práce odmítají! Neoriginální, nelogické, ale na to, že tam hrají čtyři herci a partička lokálních cigošů, docela zábavné! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film samotný mě zaujal především nádhernou krajinou, kvůli které bych se chtěl někdy do Jižní Ameriky podívat. Jenomže pěkné hory a vodopád ještě neudělají z filmu parádní podívanou, zvláště když se tvůrci pokouší o „remake“ snímku, který jsem viděl zrovna nedávno. I zde se může pán režisér opřít o dvě pohledné herečky, které zachraňovaly, co se dalo. Pravda především svými ladnými křivkami. Efron se nesnažil pouze kopírovat, ale divákům chtěl nabídnout i něco navíc, jenže právě zde byl největší kámen úrazu. Přesun z Francie do Argentiny by vůbec nevadil, protože oba venkovy působily docela drsným dojmem – všudy přítomná chudoba, špína, nevlídní obyvatelé, podivné chování pánů policistů, jenže zde se tvůrci snažili být až příliš moc akční a nadělali spousty viditelných chyb. Nechtěl bych pouze poukazovat na zaryté žánrové klišé, protože to se objevuje snad v každém druhém filmu a zvláště v těch amerických. Už jsem si na to tak nějak zvyknul a spíš by mě překvapilo, kdyby se neobjevilo. Nestartující auta, divné chování hlavních postav, atd.- to není nic nového, spíše jsem téměř po celou dobu postrádal nějakou pořádně ponurou atmosféru s větší dávkou napětí. Snad až ke konci filmu přišlo menší zlepšení, ale nebylo už pozdě? Slabších 50% -spíše tak 45% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Kým sa Odette Yustman predvádza v miestnej krčme a slní pri jazierku je sa na čo pozerať, ale potom nasleduje pátranie (námatkové blúdenie kade tade) po zmiznutej kamarátke, ktoré ja absolútne o ničom ako inak celý film vrátane tuctového najnezaujímavejšieho rozuzlenia aké v najhoršom prípade asi musí očakávať každý. Oproti tomuto má napríklad TURISTAS úplná premakaný scenár. Karl Urban proste opäť stúpil vedľa a fakt nechápem prečo sa tomuto filmu vôbec upísal. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Filmu by se hodil podtitul "Oslava blbosti", tolik hloupých rozhodnutí, náhod a chování postav se hned tak do nějakého filmu "nepoštěstí" vměstnat. ~~~ Dvě mladé hezké dívčiny na cyklistickém výletu se skupinou po Argentině se rozhodnou v neznámých krajích a končinách oddělit a užívat si dobrodružství po svém a samy, jen ony dvě. Jedna by se ráda držela plánu a mapy a panenskou přírodou se dostala z bodu A do bodu B, ta druhá je ale dílem ďáblíka a přírodu si nehodlá vychutnávat jen v sedle kola, ale i v objetí některého z místních krasavců. Tohle ale není země zaslíbená gentlemanským mravům a mladé krásné maso se dá dobře zpeněžit. Jedna z dívek tak mizí, druhá se ocitá sama v neznámém světě a s vidinou hrůz budoucích. Na stejném místě se ale objevuje další Američan, také pátrající po své ztracené přítelkyni. Naivita obou je ale tak nezměrná, že se vsadím, že i celý štáb, včetně scénáristy samotného, vytvářel film s otevřenými hubami a v duchu si říkajíc "to jsou postavy fakticky tak tupé?". ~~~ Ano, jsou. Jen málokdo může být nějak příliš překvapen vývojem událostí a tak se většinou přistihnete, že se z vás stává prorok: Prorokuji, že tenhle řekne tohle a udělá tohle. Staniž se. A proč se vybavuje s tímhle a vylézá z auta, ačkoliv je křišťálově čistě jasné, co bude následovat? Protože je scénárista blb a ten, kdo scénář schválil, taky. ~~~ Chtěly dobrodrůžo, mají ho mít. Kdo chce kam, až se ucho utrhne. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jde o příběh dvou kamarádek, které se vydávají do Argentiny. Obě se ubytují v jednom místním hotelu a vydávají se do baru, kde poznají místní lidi. Pak se jedna z nich ztratí a ta druhá se jí rozhodne na vlastní pěst za každou cenu najít - policie to má totiž jako vždy na háku. Když ale kamarádku objeví, zjistí, že situace, ve které se obě nachází, není žádná sranda. Prostě jeden z lepších filmů o pohřešování. Už dlouho jsem neviděla něco tak napínavého. Kdybych se měla zaměřit na pár chyb, tak by film dostal o něco míň, ale vzhledem k tomu, že jsem se rozhodla neprudit, skončilo to tak, že si zaslouží něco málo přes 80%. Amber Heard mi do hlavní role sedla hodně. Co se týkalo její filmové kamarádky, ta fungovala převážně jako nějaká sexbomba a chlapík, který byl ve filmu za hrdinu, se objevil snad jen dle libosti. Ale pořád stojí za shlédnutí. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama