Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pat Baker je šerifem v malém městečku. Jeho mentálně postižený syn Kurt je zavřený v psychiatrické léčebně. Byl tam umístěn před třinácti lety za brutální vraždu své matky. Jednoho dne se Pat dozví, že jeho syn utekl… Pracovník nemocnice, který ho šel hledat, je nalezen mrtev. Pat se rozhodne na vlastní pěst vyhledat syna a vyrazí do lesa, kde se Kurt schovává. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (20)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Začátek prvních pěti minut, kdy syn zabijí svou matku byl skvělý a já věřil v kvalitní horor, ale to bylo na začátek vše. Nebýt hodinového pomalého začátku, s pubertálními výlevy a naprosto hrozným dějem, byl by z toho kvalitní hororový zážitek. Režisér se bohužel netrefil a to pravé ořechové přišlo až po hodině čekání. Závěr už je perfektně napínavý a s překvapením, které nikdo nemohl čekat. Já v závěru koukal jako blázen a nevěřil jsem vlastním očím, protože takové závěry si představuji u daleko kvalitnějších filmů.. 5/10 = 55% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Frayed nepřichází s ničím novým co by jsme neměli možnost vidět už někde jinde. Ale i přesto je to celkem solidní zábava, které se i místy podaří vybudovat hutnější atmosféru. I přes poměrně dlouhou stopáž mě film nenudil. Kámen úrazu je samotný rozuzlení. Konec prostě neštymuje a navíc si ho film nedokáže dostatečně obhájit. Vražd je tu pomálu, gore ještě míň, kamera normální, herci jsou obstojní a maska killera je povedená. Pro mě ( i díky ) závěru je to slabší průměr. I tak je to celkem v pohodě koukatelnej snímek, kterej je lepší jak většina hororovejch sraček, který neustále dávaj v TV. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Snažilo se to, ale stejně jsem měl pocit, že většinu jsem už viděl v jiných hororech, ale to by nebylo to nejhorší. Příběh malého chlapce, který umlátil svou matku basebalkou a skončil v psychiatrické léčebně, z které později už jako dospělý uprchne v divné masce klauna, se zřetelně inspiroval ve svých slavnějších hororových vzorech a strašně moc se je snažil dohnat. A to je trochu chyba. Pětice scenáristů vsadila na temnou noční atmosféru, kdy se ztichlým městečkem šine vyšinutý přízrak zanechávající za sebou spoušť, až dojde k domu své rodiny, kde proběhne finální zúčtování a hlavně závěrečné rozuzlení. Jenže to se smrsklo na sled několika šíleně překombinovaných zvratů, z nichž některé byly odhadnutelné více a některé méně, některé jsem dost dobře nechápal ani po jejich odhalení. To prostě scenáristická pětka si tam asi dopsala za každou osobu jeden zvrat, a tak z toho vznikl pěkný guláš. Herecké obsazení je prakticky neznámé a jejich výkony bych shrnul do kolonky snaživý průměr. V paměti zůstane snad jen Tasha Smith-Floe, které to nejen slušelo, vystrašenou dívku hrála téměř autenticky. Jinak mě moc tento horor v ničem nepřekvapil a všechno mně v něm přišlo takové průměrné, ačkoliv se celkem urputně snažil přesvědčit, že má na víc i se svou přepálenou stopáží, kečupovou krví a dokola se opakujícím stupidním flashbackem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já bych to rozdělil na tři části. V první se divák seznamuje se zápletkou a postavami, přičemž začátek naprosto dokonalý a možná až příliš realistický. Ta druhá začíná Kurtovým útěkem a nese se ve znamení lesa. Je to nejslabší část filmu, protože dodržuje všechna klišé lesních slasherů s maskovaným vrahem a bohužel se drží i všech chyb. Třetí část se odehrává v domě a tady jde kvalita hodně nahoru. i tady se vše drží zaběhnutých pořádků, ale má to atmosféru i napětí. Konec mě totálně dostal a všechno do sebe parádně zapadlo. Škoda, že rozpočet nedovolil známější jména, ale doufám, že člověk, jménem Norbert Caolli neřekl v rámci žánru poslední slovo. 70% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film si dává pozor, aby v rámci prvního dějového "zvratu" (uvozovky nutné, protože ho odhalí 95% diváků už v první třetině) nesklouzl do škatulky NELOGICKÝ, přičemž nechává roztroušené jen velmi opatrné indicie. Krátce po prvním přijde ještě jedno odhalení, které už určitě nikdo nečekal, nicméně díky němu mi předchozí dění přišlo drobátko přitažené za vlasy. Look i přes občasné náznaky atmosféry smrdí televizí, herci nestojí za řeč. Celé je to především strašně roztahané a na rozdíl od svých obětí úplně bezkrevné. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama