Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nočná mora sa vracia. Po vyčíňaní v hoteli Blackwell je telo Jacoba Goodnighta prevezené do mestskej márnice, kde sa tiež nachádza skupinka študentov medicíny. Nikto z nich, samozrejme, ešte netuší, aká hrôza na nich v tomto dome mŕtvych čaká. Pomätený psychopat Jacob vstáva z mŕtvych a boj o život sa môže začať. (FromHell)

Recenze (90)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela překvapený, že zrovna Kaneovi chtějí točit dvojku. Nechápal jsem proč, pravda jednička byla sice tupá, ale zábavná, nepředpokládal jsem ale, že by se to dalo nějak zopakovat. Pak mě ale zaujala ta ženská kavalerie, která se k tomu dostala (Danielle Harris, Katharine Isabelle a sestry Soskovy) a byl jsem na to docela zvědavý. See No Evil 2 je klasická nemocniční dvojka, která sama o sobě ničím zvlášť nepřekvapí. Je to neoriginální, v podstatě tuctové a předvídatelné, oproti jedničce dost suché (a to i co se týče Kanea, ten nepředvedl takřka nic). Sestrám Soskovým se ale musí nechat určitý pokrok v jejich režii a vedení filmu, není to tak skokově nevyrovnané a křečovité jako jejich předchozí American Mary, nerad bych však, aby se jejich schopnosti utopily v sekání sequelů a remaků, chci od nich originální věci. Danielle Harris bylo zase fajn po čase vidět (nejen povyrůst a dospět), chci ji vídat častěji a Katherine Isabelle je tady správně trhlá, z té se klube zajímavý horrorový idol, chci další dávku uspokojení. Obecně řečeno, to, proč mě film zajímal mě nezklamalo, film jako takový - příběhem, zápletkou, provedením, nijak nepřekvapil. 2,5* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud jednička měla koule, tak z dvojky zůstala vykastrovaná čubka. Dosadit na režisérská křesla dvě ségry, co na sebe upozornily psychárnou American Mary, se ukázala jako kurevsky špatná volba. Holky nejspíš jely podle školní příručky "Jak unudit filmového diváka k smrti", protože tolik klišoidní vaty jsem ve slasheru už dlouho neviděl. Jakob se skoro až se švýcarskou přesností objeví vždycky tam, kde se objevovali zabijáci už v sedmdesátkách - za vašimi zády. Takže nezapalovat sirky, neschovávat se na hajzlu, a hlavně (!) necouvat o několik kroků zpět bez ohlížení se. Co ale na moderním vyvražďováku vážně nasere, je naprostá absence brutálnějších mordů a koziček, obzvlášť v seskupení takových kočiček. Nemá cenu se dál rozepisovat, tohle se prostě nepovedlo. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I přes evidentně nižší rozpočet, o dost méně triků a FX, přece jen pokračování dostálo kvality jedničky. Všechno zachraňuje Kane a Danielle Harrisová, kterou prostě můžu ... můj typ. :-) Prostředí nemocnice nechá vzpomenout na dvojku Halloweenu, ovšem Kane je přece jen rychlejší a mohutnější než Mychael ... A tak boří vše co mu přide do cesty, zamykat před ním dveře nemá vůbec žádnou cenu, probourává se přímo zdmi, s lidma hází jak s nafukovacíma Aničkama a obratnost se zahnutým lékařským sekáčkem je taky na jedničku. Gore moc nečekejte, jde spíš o temnou, napínavou jízdu podbarvenou hutným hudebním doprovodem. V dnešní záplavě (ne)hororových-kino-sraček je tohle jednoznačně perla a já si u ní skvěle odrelaxoval ... Nejde nesrovnat se severským špičkovým Fritt Vitt 2 , kterej je ale ještě o dost levlů výš ... a s již jmenovanou klasikou Halloween 2 ani raději vůbec nesrovnávám, protože to je "hororový-slešrovský" nebe ... Doporučuju všem ... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ďalší očakávaný tohtoročný horor, ktorý (ako to už býva) nedopadol podľa mojich predstáv. Prostredie o polovicu menej zaujímavé, postavy o polovicu menej sympatické, vraždy o polovicu menej brutálnejšie. Vlastne úplne všetko je tu podľa mňa o polovicu horšie v porovnaní s prvou časťou. Zabijak dobrý a neľútostivý ako vždy, len tá jeho mamča mi chýbala, mohla ožiť aj ona, možno by o bolo zaujímavejšie. A tak sa naháňajú po špitáli, no, nebolo to už ono. Padlo to len do priemernej vyvražďovačky, ktorých je teda neúrekom a na ktorú si už ani nikto o pár dní nespomenie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konečně vyšlo mnou velmi očekávané pokračování vynikajícího a brutálního slasheru, ale bohužel, jak se o sequelech praví, že bývají horší, See no Evil 2 to jen potvrzuje. Filmu značně uškodilo, že režisér není chlap, ale dvě ženské, což nevěstí nic pozitivního. Oproti jedničce výrazný krok zpět. První díl považuji za nejbrutálnější, nejšpinavější a nejšílenější slasher/survival jízdu, která doposud byla natočena, ovšem dvojka se drží až moc na uzdě. Prostředí márnice je sice velmi atraktivní lokace, ale její potenciál byl plně nevyužit. Jacob je stále nekontrolovatelná a nezastavitelná vraždící mašina, ale proč proboha používá ruce? když má k dispozici tisíce vražedných nástrojů od nožů, pilek až po skalpel, to byl pro mě největší kámen úrazu. Většina úmrtí buď nevidíme anebo je pouze zaškrtí a tím šmitec, což mi v dnešní době jako vražda příjde až příliš moc nevynalézavé. Zaujmou pouze 2 gore scény, ale to je málo, kor když v jedničce jich bylo přes 20. Potěší pouze pěkné holky( Danielle Harris obzvlášť), vášnivéj sex, napětí, klišé, moderní look a je to naštěstí i zábavný, (Počkat koukáme na Komedii či na Horor ?) a odklonění od brutality velmi zamrzí. Snad se dalšího dílu ujme Aja či jiný řezník. Sestry Soskovy od teď nesnáším. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Sestry Soskovy si udělaly malé cameo, při úvodních titulcích na začátku filmu jsou vidět dvě mrtvoly, to jsou právě Jen a Sylvia. (Polgedney)

Reklama

Reklama