Reklama

Reklama

Alcatraz: Pokoření Skály

  • USA Alcatraz: Defying The Rock
všechny plakáty

Obsahy(1)

Byli nejhoršími z nejhorších a nejdrsnějšími z drsných. Muži jako Al "Zjizvená tvář" Capone, Alvin "Creepy" Karpis a "Ptačí muž" Robert Stroud. Únosci, bankovní lupiči a vrahové, ti všichni nazývali "Skálu" svým domovem. Aby Alcatraz pokořili, museli se postavit jeho mocným zdem a vysoké míře zabezpečení. Během pořadu odhalíme vzhled, stavbu a legendy o tomto slavném vězení a odkryjeme příběhy o pozoruhodných útěcích z Alcatrazu. Znovu oživíme šokující vzpouru z roku 1946 a zjistíme, jak vězni zajali dozorce jako rukojmí a získali kontrolu nad vězeňským blokem. Podíváme se i na legendární Velký útěk, který proslavil slavný film s Clintem Eastwoodem Útěk z Alcatrazu. Nakonec se seznámíme s triky vedoucími k pokoření této megastavby - dobrým plánováním, trpělivým pozorováním a bystrým odhalením jejích nejslabších stavebních prvků. Lítý boj mezi nejtvrdším americkým vězením a brilantními zločineckými mozky zavřenými v jeho zdech trval devětadvacet let. (Viasat)

(více)

Recenze (3)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Stručné vysvětlení několika případů útěku z této asi nejznámější věznice na světě. A jak už je poznat z názvu, jde tu jen o ty útěky(pokusy), kterých bylo 36, ale všechny se neobjeví v tomto dokumentu a podle mě i těm co zde jsou vysvětleny, nejsou tak úplně napěchované všemi informacemi. Ale víc jak základ se z toho rozhodně dozvíte. .... hodnocení: 68% (3*) ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Svižný dokument nabitý velkou porcí zajímavostí, díky kterým by se velmi inteligentní lidé dali hledat i ve věznicích. PS:Pevně doufám, že Frank Morris spolu s Johnem a Clarencem Anglinovými zdolali Alcatraz a užívají poklidného stáří. ()

Reklama

bakeero 

všechny recenze uživatele

Alcatraz je legenda. A tento dokument vypráví příběhy mužů, kteří legendu pokořili a tím přispěli k jejímu konci. ()

Zajímavosti (2)

  • Přes 29 let mezi lety 1934 a 1963, co federální věznice fungovala, se 36 mužů včetně dvou, kteří se o útěk pokusili dvakrát, se údálo 14 samostatných pokusů o útěk. Z těchto pokusů bylo 23 vězňů chyceno, 6 zastřeleno během jejich útěku a 2 utonuli. (Dragoni)
  • V Alcatrazu strávil čtyři a půl roku známý Al Capone, mezi prvními vězni byl George „Machine Gun“ Kelly, který si zde odseděl celých 17 let za únos. Proslavil se také vězeň s číslem AZ 594, známý jako Ptáčník, vlastním jménem Robert Stroud, kterého ve filmu Ptáčník z Alcatrazu (1962) ztvárnil Burt Lancaster. (Dragoni)

Reklama

Reklama