Reklama

Reklama

Queen Is Dead: A Film by Derek Jarman, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 1986, 13 min

Režie:

Derek Jarman

Kamera:

Derek Jarman

Hrají:

Morrissey

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hudební video ke skladbě skupiny The Smith - jedné z nejvlivnějších v 80.letech. Charismatický S.Morrissey dominuje kapele pohybující se na pomezí rocku, new wave, punku a gothického rocku. D.Jarman obrazově přesně vystihl text i hudební náladu - květiny, slunečnice, andělé, panelové sídliště, zdi, obnažená těla chlapců, mladých mužů a...mladé dívky. Těla se prolínají a vytváří jakýsi bezpohlavní ideál antické krásy. Odhalování a zahalování ve zrychlujícím se tempu. Vizuálně podobné tvorbě, jakou u nás představovalo např. umělecké uskupení Bratrstvo. http://www.youtube.com/watch?v=Wz5IFl7uCis ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že s některýmy Morrisseyho názory a texty se nesjednocuji, ale i tak se jedná o úžasnou muziku a píseň "There Is A Light That Never Goes Out" mě dalo by se říct provázela dětstvím a dnes, když jsem si jí po dlouhé době zase poslechl, vyvolala ve mne silné emoce. Jinak videoklipy jsou pěkně alternativní (řekl bych chvílema až psychedelické) a písně k nim sednou jak prdel na hrnec. ()

Themyth 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne jedna z najdôležitejších skupín 80 rokov 20 storočia. Hudba skvelá, ale film ma príliš nezaujal. Je to zbierka alternatívnych záberov, ktoré síce majú spolu s piesňami súvis, ale nie je to nič obzvlášť prevratné. ()

Reklama

Reklama