Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Videa (3)

Trailer

Recenze (125)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

USA jsou zemí neomezených možností. Tedy alespoň to tvrdí hlavy státu a vyžadují za to po svých otrocích, aby vydělaný peníz okamžitě proměnili v základ budoucích hypoték. Jen tak se může stát, že rodina prachatého manažéra žije ve zbytečně velkém domě na dluh a po ztrátě zaměstnání se nestěhuje do přiměřené nemovitosti, nýbrž prchá k rodičům. Musím se přiznat, že při této scéně jsem pociťoval upřímnou radost. Já jsem totiž přející člověk a tak všem manažérům světa přeji, aby jednou pochopili svou zbytečnost a ty, kteří odmítnou dělnickou kariéru, s radostí umlátím jejich zlatými padáky. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mé akcie mají hodnotu 600 miliónů. Tak takovou větu by si zřejmě chtěl každý alespoň jednou říct. The Company Men je hodně hořké drama, po jehož zhlédnutí si budete přát, abyste lépe studovali, neměli žádný charakter a sem tam si mohli zalétat na Bahamy na dovolenou. Je to film o hospodářské krizi, která zasáhla téměř každého a ještě dodnes můžete slýchat o následcích. Myslím, že lépe to asi natočit nešlo, ale přesto se film místy nevyhne nudnějším místům. Škoda… 80 %. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

V podobných filmoch sme zväčša svedkami ako sa špičkoví manažéri derú na výslnie, užívajú si ho plným priehrštím a sem-tam sa dostaví nejaké morálne ponaučenie. Tento film je výnimočný tým, že sledujeme troch "kravaťákov", ktorí postupne strácajú prácu a musia sa vyrovnať s nepoznanou situáciou. Každý to robí po svojom, jedno je isté, že nová cesta je tŕnistejšia než si mysleli. Film nemá vyložene záporné postavy, ide skôr o vykreslenie straty práce a následné vysporiadanie sa aj u vrchlového manažmentu. A že to scenárista a režisér v jednej osobe John Wells zvládol už len tým, že nikoho nesúdi ani mu nepritakáva, len servíruje divákovi osudy doposiaľ nedotknutých, je viac ako isté. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Typicky americky zastupce na festivalu. Reziser sam priznal, ze sentimentalni konec musel natocit takto kvuli producentum. Jde o ukazku zivota (a nasledne setreni) behem vypuknute financni krize nekdy minuly nebo predminuly rok. Nic, co by mistniho divaka nejak prekvapilo. To, co jim prijde zvracene a divne, nam prijde jako logicke a pochopitelne. Obcas jsem se fakt divil, co to ti manazeri delaji. Je to vsak natoceno hezky a herecke obsazeni je samozrejme skvele (Ben Affleck, Tommy Lee Jones, Chris Cooper, Kevin Costner, Maria Bello a dalsi). Velkou zasluhu na kvalitnim vyzneni celeho filmu ma vsak debutujici reziser (jinak hlavne scenarista a producent) John Wells. ()

jochanan 

všechny recenze uživatele

ja proste nejak nechapu, proc tady tolik lidi film zavrhuje proto, ze je manazerech, ktery byly preplaceny. mozna nekomu nedochazi, ze to preplaceni nebyla anitak jejich vina. ano, film jeplny klise, ale taky nadeje, ze poctivy lidi jsou (Aflleckuv svagr), ze je skvely, kdyz ma clovek rodinu, ktera ho podrzi atp. Ano, Afflecka mi misty rozhodne lito nebylo, ale na druhou stranu, ten pravej hajzlik byl velkej sef, ne on... Vzdycky je tezky jit v zivotni urovni niz, nez vas kdy napadlo, ze byste mohli byt. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Režisér John Wells při psaní scénáře čerpal z rozhovorů se svým švagrem, který se dostal do stejné situace jako hlavní postavy filmu. (Devitka)
  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama