Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophia Loren jako prostitutka Pupa, Marcello Mastroianni jako gangster Charlie a Pierre Brice jako zamilovaný komisař jsou největšími magnety svěží komedie. Charlie přinutí Pupu, aby mu byla po vůli. Svérázné ženě však jde gangster brzy na nervy, a tak přemýšlí, jak ho dostat za mříže. Díky komisaři se to může zdařit, avšak ani pouliční kráska nemusí vyváznout bez šrámů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

• Italská turbulentní groteska podle novely Cornella Woolricha. Sophia Loren tu funguje jako liskací panna pasáka Límečka Čárlího (Mastroianni) , Pierre Brice je bez náčelnické čelenky nevýrazný a vedle italských hvězd jen průměrný, ve své tradiční vedlejší roli vyniká Aldo Maccione. Komentovat ústřední duo Loren & Mastroianni je jako nosit dříví do lesa. Snad jen dvě poznámky – jejich charisma přidává jednu až dvě hvězdy a Loren hraje 29 letou lehkou děvu, ve skutečnosti byla starší. Divákovi tento věkový rozpor však zůstane dokonale utajen (aneb sexbombou i ve 40 jako včera dnes a zítra). Tak možná ještě jedna replika Mastroianni-Maccione, když je stále tak aktuální: „Mohli ten telefon napíchnout? Ale ne, proč, jsme jenom zločinci a ne úředníci, novináři nebo poslanci!“ 👍 Produkce: Compagnia Cinematografica Champion ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Lehká a nenáročná komedie v podání slavné herecké dvojice Sophie Loren a Marcella Mastroianniho. Ve vedlejší roli zdárně sekunduje Aldo Maccione, italský krajan, jenž hrál ve slavných komediích s Belmondem nebo P. Richardem. Zajímavostí je obsazení Pierre "Vinnetou" Brice díky francouzské koprodukci. Jeho roli policejního komisaře bych označil za takovou neslanou nemastnou. Bez svých oblíbených mokasín a stříbrné pušky ztrácí své životní fluidum. Po stránce scénáře bych též čekal víc. Je jak šitý horkou jehlou bez zásadní invence. Jednotlivé scény jsou přehrávány téměř do groteskní podoby, což v principu není na škodu. Doporučuji sledovat v originálním znění. Jinak to nemá tu šťávu. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Pár let nazpět se v jednom z mnoha rozhovorů nechala Sophia Loren slyšet, že když jí přicházely nabídky na další společný film s Marcellem Mastroiannim, tak je přijímala, aniž by si vzala do rukou scénář. Pravdivost jejích slov se mi pak potvrdila v souvislosti s tímto filmem... Rozverné úvodní titulky připomínající dobové filmy Woodyho Allena skvěle naladí, ale oproti jemu a jiným současníkům - od Sellerse přes Funése po naše parodie - zde není větší množství zapamatování hodných gagů, plus se tu vyskytuje na můj vkus až moc "fyzického" humoru (budu se opakovat, ale zase ten italský naturel). Přesto ale právě titulní dvojice je důvod, proč snímek subjektivně i nadhodnotit. Nesouhlasím se zde častými výtkami, že Marcello je mimo roli, on je to spíš jen nezvyk vidět jej jinak než v obvyklé vlídnější poloze. Navíc si říkám, nakolik se v těchto pohledech podepisuje český dabing (vyrobený pro již zaniklou kabelovou televizi MGM), s kterým jsem se neúspěšně pokoušel poprat, abych nakonec dal přednost německým titulkům... Valerie Zawadská je sice schopnou dabérkou, ale na Sophii se moc nehodí, připadal jsem si, jak kdybych sledoval Peggy ze Ženatého se závazky. A ještě větším přešlapem je obsazení hlavní mužské role Pavlem Rímským, který mění charakter postavy a bere Marcellovi i tu v pozadí schovanou již zmíněnou vlídnost. Dovedu si představit, že být snímek v naší distribuci o nějaký ten rok dřív s tradičním obsazením Vladimíra Brabce, tak by zde byly komentáře o něco méně kritičtější. Nicméně dabing nedabing, nejvíce se přijetí snímku odvíjí od toho, jak kdo moc je příznivcem žánru či obsazení. Přičemž u mne převažuje ta radost z toho, že spojení MM-SL-crazy vůbec kdy vzniklo. V jejich filmografii se tomuto filmu blíží už jen spolupráce s Alessandrem Blassetim v padesátých letech, kdy tehdejší díla trochu jiná, více lokální a dobová. A ač jsem hovořil o nepříliš husté koncentraci podobných momentů, sekvenci s hledáním zapalovače se dá jen stěží odolat a rád se k ní budu vracet. 70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mne velké zklamání - Mastroianni nemá co hrát, jako gangsterka je to nuda k uzoufání, milostné to taky není, Sophie Loren zde vypadá už hodně za zenitem, nemůžu si pomoct, a jediný, na koho se dá koukat, je sice Pierre Brice, ale ten taky nemá moc co hrát a hodil by se spíše do vážnější role. To fackování by jinak dnes přes různé feministické spolky neprošlo, ale tady mi skutečně také přišlo hodně samoúčelné. A žel ani vtipné to není. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Příjemný bonbónek s krásnou Sophií Loren. Zábavnější než M.Mastroianni v roli mafiánského bose tady byl jeho poskok Aldo Maccione. A Pierre Brice, tomu to tady slušelo možná víc než v čelence a s dlouhými vlasy, leč v té roli policajta působil tak nějak mdle. Docela dobře jsem se bavila, až do toho úprku v autě, který mi přišel trochu na hraně trapnosti. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama