Reklama

Reklama

Děvčata ze Španělského náměstí

  • Itálie Ragazze di piazza di Spagna, Le (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Marisa, zasnoubená s řidičem dodávky Augustem, netuší, že její milý tajně navštěvuje kurzy večerní školy. Svatba je ale zatím v nedohlednu, na vlastní bydlení nemají a Marisa pochází z hodně sourozenců.
Elena žije v prostorném bytě jen s ovdovělou matkou. Chodí s Albertem, úředníkem na ministerstvu, jemuž se nelíbí, že jeho budoucí tchyně se stala středem zájmu dobráckého vdovce Vittoria.
Lucii se líbí muži urostlí jako jedle, bydlí ale na kraji města blízko letiště Ciampino nad koňskými stájemi, věčně se hemžícími žokeji jak za groš kudla.
Tři pohledné švadleny, děvčata ze Španělských schodů. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Naprostá nechytačka, co se anglických titulků do italského dvd vložených týče. Italové mají zvláštní dar kulometné slovní palby, a i když se považuji za čtenáře rychlého, tohle prostě nešlo stíhat. I tak ale mohu zodpovědně říct, že kromě hodnotných záběrů na dobový Řím (včetně vzletu letadla!) a mladého taxikáře Mastroianniho se ve filmu nic převratného nestalo, ani nebylo k vidění. Ze tří švadlen jednoznačně nejhezčí Lucia Bosé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To bola doba. Aj v čiernobielom prevedení vidíte, že v tom roku 1952 vyzerali ženy tak ako mali. Žiadne umelé sračky, 6 metrové mihalnice, nafúknuté pery, celé telo potetované machuľami, proste normálne prirodzená krása. Neviem, kde sa to pominulo a kto dnešným kačenám povedal, že to, čo robia, je pekné. Film je takou neorealistickou talianskou klasikou z obdobia po II. svetovej, kde ani nevnímate, že len pred 7 rokmi tam bolo ťažké bombardovanie. Už je to taká doba, kde chce každý žiť a zamilovať sa. A to je obsahom toho filmu: láska. Láska, ktorú môžeš nájsť, ale sa v nej i stratiť, či stratiť ju samotnú. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Na počiatku svojej plodnej kariéry hral Mastroianni v priemernom filme o osudoch troch krajčírok zamestnaných v rímskom módnom podniku. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Jako mladá 20.letá holka jsem šla na všechno v čem hrál Marcello Mastroianni. Ale už vůbec nevím o čem to bylo. Jen si vzpomínám, že to bylo nějaké minidrama. Ostatně co v 50. tých letech asi mohla naše kulturní filmová komise koupit ? Jenom politiku nebo sociální drama západu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak ja som to nevidel s anglickymi titulkami, videl som to vdaka Ruskym kanalom. Rusi maju vsetko. Tam najdem i uplne zabudnute filmy, i ked na to mam cave of the forgotten films. No tak klasicky rusky dabing, jeden clovek bez emocii, bez zmeny farby hlasu daboval 10 - 15 ludi. Co uz, no ale stale lepsie to vidiet v ruskom dabingu nez to nevidiet vobec. Rustinu som mal naposledny na VS. Pacil sa mi dobovy Rim 50. rokov minuleho storocia, z hercov bol znamejsi len Marcello Mastroianni /La Notte 1961, velka Zranice 1973/. Tempo a dialogy su na urovni, takze nadhodnocujem : 77 % ()

Reklama

Reklama