Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 029)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Je to nudný film s nudnými lokacemi a prostředím, s odporným CGI, který nám prozrazuje, že se 90% všeho točilo před zeleným plátnem. Film je odporný i mimo kvalitu efektů, vše je tak neatraktivní a barevně odporně přesycený. Jsou tu nudní záporáci jak vzhledem tak charakterem a nudné postavy. Dokonce i akční scény jsou naprosto nezajímavý u postavy, která dokáže cokoliv stvořit svou myslí. Film praská přeplněním nezajímavou, nepůsobivou a unávnou expozicí, která by jednoho zabila. Dějí se tu věci jen proto, aby se děly, bez žádného budování! Nejzajímavější věc, co Hal udělá se svými schopnostmi je Hot Wheels autodráha a to je zároveň tak pitomý. Není tu jediná známka života, energie ani emocí. Nesnáším tenhle film a už ho nechci nikdy vidět! Kdyby Ryan Reynolds udělal prohlášení, že celý tenhle film udělal jen proto, aby vytrollil DC a mohl si z něj dělat srandu jako Deadpool, tak bych se nedivil! 2/10! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zelený mužík nemá trable nebrat se vážně, takže to, co ho v důsledku zabíjí, je spíše režijní a dramaturgická nerozhodnost. V jedné scéně je obsažený celý problém Lanterna: Hal přilétá za svou vyvolenou v převleku trochu si po supermanovsku zatokat. Následuje velmi dobrá parodie podobných "superhero" kýčů, které jsem se s chutí zasmál. Jenže v další scéně nacházíme naprosto totožnou, tentokrát smrtelně vážně natočenou kýčařinu, která se tváří, jako by scéna před tím vůbec neexistovala. A takhle to je pořád, Campbell chvíli mrká na diváka, ale vzápětí mu naservíruje neředěnou tupost a naivitu. Celý film má podobnou strukturu jako Thor, ale zatímco ten "nahoře" působil vážně a "dole" lehce, Green Lantern vyhlíží v obou rovinách jako debilní a bezpohlavní retuš. Přitom jeho potenciál je neoddiskutovatelný - jenže z hrdiny, který může ze své fantazie zhmotnit cokoli, udělali tvůrci debílka s fantazií Toma Cruise v Top Gun. Ani se nedivím, že Warneři trvají na druhém díle. Takováhle spálená šance bolí, obzvlášť v době, kdy to komiksákům jde. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Stejně je to nespravedlivý. Arabela by totiž byla lepším (a vedle všech těch škaredých mimozemšťanů určitě i nejpohlednějším) strážcem galaxie, jelikož její prsten uměl vykouzlit zajímavější kousky než ten Lanternův. Jenže se nejspíš zrovna při výběru nového majitele nabíjecí lucerničky toulala kdesi v pohádkovém království a ne u nás na Zemi, tudíž k mání zelenáčům zbyl leda Ryan Reynolds. Musím napsat bohužel, protože v komiksovém světě se pohybuje jako slon v porcelánu. Respektive kam jeho noha vstoupila, tam už superhrdinům pšenka nekvetla. Co naplat, že je na co se díky slušné CGI dívat, když akce je prabídná, herci toporní a děj k uzoufání nudný. Ještě klika, že s pokračováním se počítá až někdy kolem roku 2020, což je dost času k sepsání mnohem zajímavějšího příběhu, než byl k vidění teď .. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dost těšil. Martin Campbell je hodně zručný režisér, Ryan je sympaťák a Blake je kráska jak má být. Vše bylo namícháno tak, že jsem se nemohl filmu dočkat. A po jeho skončení mi bylo… zvláštně. Jakoby si Campbell řekl, že splní řemeslo a nic víc, to samé Ryan a Blake. Pokud jste už pár komiksových filmů viděli, tak je vám jasné, jak tohle bude pokračovat a jak tohle i skončí a to po desíti minutách. Ale, film naštěstí baví. Teda, alespoň jeho druhá půle, která byla opravdu lepší než ta první. A právě díky ní, závěrečné bitvě a skvělé hudbě trochu přitlačím na hodnocení. Navíc bych byl sám proti sobě, kdybych tomuto filmu dal jen tři hvězdy, když to samé hodnocení jsem dal i filmu Captain America který mě nebavil mnohem víc. 70 % s tím, že z letošních komiksáků je Green Lantern přesně mezi Thorem (80 %) a již zmíněným Kapitánem (50 %). Škoda, myslím si, že snímek měl rozhodně navíc… ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dost podceňovaný komiksový film. Přitom Green Lantern má všechno, co mít má: Fantastickou vizuální stránku a špičkové speciální efekty (o třídu bombastičtější než Thor, Iron Man a spol.), výborného, sympatického a především vtipného hlavního hrdinu, akční scény, kterých sice není mnoho, ale když na ně přijde (ohromný trénink s šutry, meči, motorovkou, rotačním kulometem...), člověk zírá, Newton Howardův přesně šlapající soundtrack... atd. Kromě toho má Green Lantern ovšem také pořádnou smůlu. V konkurenci populárnějších marvelovců působí jako jejich nevlastní bratříček, se kterým si nikdo pořádně nechce hrát (Onehdy takhle souboj s Nebezpečnými známostmi projel Formanův Valmont, a přitom to také není vůbec špatný snímek). A to je velká škoda. Vytknout mu můžu snad jen lehce přeplácaný děj, z něhož lze poznat, jak moc filmaři počítají s dalším dílem, ve kterém by nyní vedlejší postavy (a snad i ty stovky úžasných mimozemských Lanternů) dostaly pořádný prostor, a v němž by se objevil i pořádný záporák (vydržte do poloviny titulků). Já bych dvojku bral hned. Čtyři čisté.__P.S. Slyšet "rybího mimozemšťana" promlouvat hlasem Geoffreyho Rushe, to je lahůdka.__P.P.S. Asi poprvé od Avatara mi 3D v hraném snímku (Parallaxův útok!) nepřišlo zbytečné.__P.P.P.S. Zajímalo by mě, kolik mudrujících nespokojených chytrolínů vidělo Green Lanterna v kině, a kolik doma na obrazovce 15x20 cm. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • Úhlavním nepřítelem se měl stát Legion, mimozemský robot ovládající kolektivní mysl mimozemské hmyzí rasy. Příběh by se tím více přiblížil komiksu, v němž byl Abin Sur smrtelně raněn právě Legionem. (HellFire)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama