Reklama

Reklama

Dopravní apokalypsa

  • Rumunsko Apocalipsa după şoferi (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rumunský dokument z produkce HBO, který natočil režisér Alexandru Solomon, nás zavádí do dopravního chaosu v Bukurešti. Obyvatelé rumunské metropole se podruhé narodili v autě a tam také tráví svůj druhý život. Za volantem se však mění v jiné lidi - jsou netolerantní k ostatním, bezohlední a neurvalí. Všichni tu porušují pravidla a město se tak stává spíš džunglí než společenstvím. Automobily přibývají a stále víc obyvatel Bukurešti se stává neposlušnými řidiči. Když se na provoz ve velkoměstě díváte shora, vypadá jako řečiště malých barevných kapslí, které se blokují navzájem do stále větších skupin. Nikdo nikoho nerespektuje, každý řidič se snaží předjet toho druhého a žene se nesmyslně k dalšímu semaforu. Výsledkem je naprostý chaos. A protože i rumunská společnost je složena z individualistů, uzavřených v kapslích svého sobectví, omezených zájmů a agresivní snahy dostat se před ty ostatní, blokují tím fungování celého sociálního mechanismu. A nakonec trpí svou vlastní strategií, protože není možné pohnout se kupředu. Z dálky to vypadá jako docela hezký obrázek moderního pulzujícího velkoměsta, ale když se podíváte zblízka, zjistíte, že je to noční můra. (HBO GO)

(více)

Recenze (2)

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Zoufalství na čtyřech kolech i na obrazovce. Zkuste jet jeden letní pátek odpoledne ze Smíchova do Jesenice a máte materiál na seriál obdobných dokumentů... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mám pocit, že jakmile odpoledne ranní směna odjíždí z fabriky v Bolce, přijíždí odpolední směna a k tomu začínají odjíždět kancelářský, tak je to ještě horší jak v Bukurešti. A že v Bukurešti je teda dobrej bordel. Ale aby o tom natáčeli dokument? ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama