Reklama

Reklama

Lemora: A Child's Tale of the Supernatural

  • USA Lemora, the Lady Dracula (více)
všechny plakáty

Recenze (8)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý upírský film, který je prodchnutý zvláštní ponurou poetikou. Také mně připomněl do určité míry Valerii a týden divů ve špinavější podobě. Mladá dívka Lila je sváděna upířicí Lemorou (která je zde odjakživa, nemá jméno a je čímkoliv, čím si kdo může přát), a i když se snaží bojovat a lpět na své víře, pozvolna upíří síle podléhá. Vedlejší linií je střet nakažených (mají blízko k vlkodlakům a stojí níže než lidé) a upírů (stojících vývojově nad lidmi). Občas gotická atmosféra (ale bez mlhy i bouře), občas nějaká krvavější scéna (ale ne moc). Vadilo mi, že na útěku se Lila chová jako slon v porcelánu a hlasitě křičí v situacích, kdy by si mlčením zachránila život (scénář z ní dělá chvílemi blbku). Celkové vyznění je mnohoznačné a klade řadu otázek: křesťanství v krizi? (bezesporu, a dnes více než tehdy) návrat k pohanství? (přelom tisíciletí to potvrdil) církev zneužívající děti? (ano, pastor je oním chlípníkem, jimiž je církev prolezlá jak dřevo červotočem) a další otázky se vynořují jedna za druhou... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

robyk tú Valériu trafil. Aj tú poetiku. Krásny príklad filmu, ktorý si s blbým scenárom vystačí pre symboly a vizuálnu stránku. Modrá, čierna, fialová ... všetky farby noci a mladá bigotná panna. Možno to ani nebolo o upíroch. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavej nápad. Film začíná dost pomalu a tak se drží až do první hodiny která je fakt unylá, nicméně díky atmosféře se na to dá koukat. Ostatně atmosféra dokáže nahnat aspoň trochu strachu, do toho se tu občas objeví nějaké monstrum, nebo jakási divná podoba vlkodlaka. Lemora je sympatická svině která chce mladou holku. No a tak holčina musí bojovat. Není to nijak objevné ani nějak extra dobré ale celkem jsem se bavil. Navíc konec nepostrádá akci. Ale na druhou stranu je tu dost negativních věcí jako třeba to že nikomu prostě ta pomalost nemusí sednout, stejnak jako herci kteří nejsou nijak dobří(ale aspoň mi byly sympatické postavy) a přišlo mi že i ten akční konec byl až moc rychle ukončen. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Depresivní, nikoliv oddechový, horor s pedofilním nádechem (hlavní postava upírka Lemora a 13letá křesťanská dívka), ukazující, že zlo je silnější než dobro. Autor si tu rouhavě zahrává s otázkami víry a závěr (v baptistickém sboru) nechává vyznít dvojznačně; nedivím se, že film byl v mnoha zemích dlouho zakázán. Děj značně roztříštěný s řadou nechutných šokových prvků, v jistém smyslu taková zvrácenější a primitivnější "Valérie a týden divů"... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hororové prehánky v prečudesnom tripe, ktorý viacerý nerozchodia. Len som zvedavý, dokedy by vydržalo to Liline odmietanie prostých radostí života ( ku ktorým určite patrí aj sex s milovanou osobou pred svadbou, tanec a dokonca aj obyčajné láskyplné objatie - veci, ktoré bigotná kresťanská kultúra odmieta ako hriech, pričom sami na ne myslia...), ak by po viacerých menštruáciách dostala chuť plodiť...výzva jak sviňa. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Tento film patrí do tých najlepších z klasických horrorov 70.rokov.Celý film je hodne pochmúrny,opustené budovy,strašidelné postavy.13-ročné hlboko veriace dievča Lila je zvedená lesbickou upírkou menom Lemora.Dej filmu je okolo roku 1920.Lemora vyláka dievča do mesta stým,že jej otec je veľmi chorý.Chce z nej spraviť upírku.Mesto je plné zúrivých upírov.Je tam aj zvrhlý kazateľ,ktorý nemravne túži po maloletých.Medzi dosť desivé patrí moment,keď celý kŕdeľ malých upírov-detí sa chichoce.To je ozaj dosť desivé.Proti filmu v USA protestovala kresťanská liga,vraj je to nemravný film.Ale vadil im tam najviac asi ten pedofil-kazateľ.Pretože nejak veľa nahoty v tom filme nie je.Hoci lesbicizmus je praktický v celom filme.Film trochu pripomína mýtus o Lamii a Lililth,ktoré pili krv detí. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Keby film udržal surrealistický a tajomný tón, hodnotil by som vyššie. Škoda, že režisér išiel cestou akcie, miesto aby odpovedal na tajomstvá, ktoré zostali nezodpovedané. ()

Reklama

Reklama