Reklama

Reklama

Policie nachází tělo uškrceného muže s rozdrceným obličejem a spálenými prsty. Identifikace je ztížena, ale stopa ji zavede k bývalé manželce oběti. Ta má však neprůstřelné alibi a policisté jsou zoufalí. Případ je propírán v mediích a policisté si nemůžou dovolit chybovat. Místní detektiv proto požádá svého přítele, geniálního matematika, o pomoc. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (40)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Stručně a jednoduše: Bohužel celkem průměrné, nechci být cynička, ale nějak se mi nepozdávalo, že by obětoval svou svobodu pro sousedku…Láska je sice cit iracionální, ale pokud nevidím u hlavního hrdiny uvěřitelnější motiv (vždyť ji znal jen od pohledu, ona o něj nestála etc.), nemohu přistoupit na pravidla filmu a hrát s napětím/nadšením. Ovšem scéna, v níž matematika odváděli, byla velmi dojemná a silná, leč jsem se často nudila, Hiroshi Nishitani mě zkrátka minul. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost, soustavně a efektivně střídající perspektivy tří ústředních postav, aby skutečnou podobu fabule až do samého závěru úspěšně skrývala a zároveň udržela zvědavost a očekávání na stoprocentní hodnotě. V úvodu nás možná zaskočí cynické rozvržení konfliktu lásky a racionality, ale jak právě s tímto problémem film postupně zachází, aniž by na něj násilně upozorňoval a odvracel pozornost od interakcí postav týkajících se detektivního případu, ho v mých očích posouvá mezi nejkrásnější snímky roku 2008. Přesně ten film, který pro svou morální pokoru a autorskou svěžest v Hollywoodu schází. 90% ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

(Ne)zanrovka, na ktorej je ono "nepostihnutelne" japonske imho vyrazne citit. Ked som chvilami lutoval, ze scenar neposkytuje viac miesta pre osobny stret dvoch geniov (matematik-fyzik), film ponukol vzdy dostatok emocii a dumkavej nalady, ktora krasne doplna charakterovy profil matematika a jeho motivu konania. Malicka vytka iba k samotnemu zaveru (v titulkovej sekvencii) kedy nebolo treba byt doslovny, pretoze film vsetko potrebne povedal uz predtym 9/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Absolutní skvost!!!! Tomu filmu se prostě nedá vůbec nic vytknout. Snad pokud nejste příznivci asijské kinematografie, nemusíte ho úplně přijmout. Každopádně se jedná o těžko definovatelný "majstrštyk", který celý vypadá jako geniální kriminálka, kde známe vraha, postavy jsou rozmístěné a v případě náhodné vraždy pak vystupjí dva géniové. Matematik jako ochránce pachatelky a fyzik, jeho bývalý spolužák, jako určitý oponent. Ten však přímo nejde svému protějšku po krku a není tomu ani naopak, je to jakýsi "smírčí boj" dvou géniálních, logicky kalkulujících postav. Finále se pak změní v rozuzlení, které divák nečeká a skončí srdceryvnou scénou, která nejednomu divákovi vžene slzu smutku a dojetí do oka... Opravdu naprostá špička ve všech ohledech... Úžasná záležitost. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Ten film mohl být NÁDHERNÝ! Kdyby skončil asi o 10 minut dřív; kdyby jeden vědec neměl potřebu dokázat světu svou genialitu a schopnost dedukce; kdyby prostě mlčel a ponechal jisté tajemství v říši zapomnění. Proč prostě nedržel klapačku. ___I přes výše popsané výtky však tento film patří k nejhezčím, co jsem v poslední době viděla. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama