Reklama

Reklama

Kolumbijská věznice

(TV film)
  • Francie A Jail in Colombia
všechny plakáty
Francie, 2005, 52 min

Obsahy(1)

Dokumentaristé se vydávají do věznice La Modelo v Bogotě, kterou kolumbijské úřady označují za "modelovou". Ve skutečnosti ji však ovládají spíš vězni než dozorci. Ve vězení s kapacitou 2400 míst je 5000 vězňů, na které dohlíží maximálně 150 pracovníků vězeňské služby. V zařízení, kde vládne násilí a drogy, bylo v loňském roce zabito 162 chovanců. Věznici ovládají tři skupiny zločinců: členové partyzánského hnutí, polovojenské síly a kokainoví překupníci. Rozdělili vězení na tři různá teritoria a každá skupina má vlastní bezpečnostní jednotky, které brání své území. (Pesosek)

(více)

Recenze (12)

larelay 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze Kolumbia je naozaj krajina zazrakov. V tom negativnom slova zmysle. No hroza vazeni, co viac k tomu dodat :) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

150 pracovníkov väzenskej služby na 5000 trestancov? Troška nevyvážený počet. Na jednej strane extrémna lavica, na strane druhej extrémna pravica (ktorá je navyše pomerne dobre financovaná, čo sa odzrkadľuje na odlišných interiéroch väzenských ciel a všemožných vymožeností pravice od ľavičiarov). Talianska a kolumbíjska reštaurácia, rôzne živnosti.. človek by miestami ani neveril, že sa jedná nápravnotrestné zariadenie. Dokument mi však miestami prišiel fádny, chcelo by to trocha viac štavy, trocha viac pútavosti. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Autori 2 serie Prison Break-u sa určite inšpirovali touto kolumbijskou veznicou, kde naozaj riadia veznicu vezni... Dokument zobrazuje miesto, kde štátna polícia stráži iba hranice veznice od okolného sveta, avšak o poriadok a chod veznice sa starajú vezni. Takže platia sa tu dane, vládnu tu gangy, funguju tuna rôzne živnosti a formy podnikania... Aj keď to nemá to najlepšie pútave prevedenie, myslím že ide o dokument, ktorý je potreba vidieť... 6/10 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Půjde té do basy kde některé cely spíše připomínají pokoje kde vládnou vězni s pistolema , bachaři opět beze zbraní ale ne všeci no nic pěkného. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Vynikající sociopolitická sonda z kolumbijské věznice. Okolnostmi způsobený ideologický experiment v extrémním prostředí (pravice vs. levice), v němž vládnou polovojenské organizace vybízí ke komparaci, který systém je efektivnější a "spravedlivější". 81%. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Snímek přibližuje chod jedné kolumbijské vesnice tak, jak si to asi nikdo z nás nedovede představit. Velice poutavě natočený dokument. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Chcete k večeři něco od francouzského šéfkuchaře? Nebo plazmovou televizi ? Nebo nějakou kočku? Nebo pistol, granát? Není problém, stačí mít prachy. Věznice rozdělená na dva tábory, který po sobě jdou a tak nebezpečný místo, že strážci radši nemají ani zbraně. Pokud vězeň nemá prachy, tak spí někde na hřišti na dešti. Masakr. Sice takhle nevypadá každá kolumbijská věznice, ale už tohle je síla. Už je jasný proč Escobar nechtěl být vydán do USA, kde by měl celu dva krát tři metry. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Dokument o věznici, která funguje jako stát. Vězni chodí s granátama a devítkama za pasem, střílejí se a dozorcům je to fuk. ()

Pesosek 

všechny recenze uživatele

Realita kolumbijského vlastně i latinoamerického vězeňství, aneb válka severu s jihem. Stát ve státě, kde platí vlastní pravidla a zákony. V tomto státě zuří „občanská válka“ mezi rudým levicovým severem a pravicově orientovaným jihem. Válka se dotýká všech, přestože většině obyčejných vězňů je ideologie naprosto ukradená a snaží se jen přežít, získat nějaké místo na přespání, nasytit se. Dozorci, v podstatě nejsou „dozorci“, ale hraniční stráž, která se snaží bránit vnější hranice vězení, tak aby je vězni nemohli překročit. Velmi zajímavá sonda, do života lidí v tomto prostředí. ()

TornadoETA 

všechny recenze uživatele

Neskutečný zážitek. Život ve strachu pro obyčejného člověka - Drogové kartely vládnou skutečně celé Kolumbii. Věznice rozdělená na dvě strany dle gangu. Každý má své město .... lidé spí na zemi nebo někde v uličce a ještě za to platí. + Komentář dozorce to dovršuje: příslušníci zbraně mít nesmí, ale vězni je mají! ()

Reklama

Reklama