Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Grzegorz Lipiec o sobě prohlašuje, že není umělec. „Vyrůstal jsem za komunismu na Hvězdných válkách a později na MTV a film chci využívat jako prostředek k dobré zábavě,“ uvedl ve svém prohlášení ke snímku. Jeho dílo se inspiračně hlásí k popkulturním kriminálkám 90. let, zejména k tvorbě Brita Guye Ritchieho, od kterého přebírá komplikovaný děj složený z množství vzájemně propojených dílčích zápletek. Snímek má však extrémní styl, který připomíná postupy manifestu Dogma 95, avšak pracuje většinou s černobílým obrazem a množstvím dějem nemotivované hudby (mj. polský hip hop). Ze snímku se tak stává roztříštěná podívaná, kde divák skládá příběh ze střípků předkládaných v rafinované a stylizované podobě. [FebioFest 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě Tarantino (na to nemá dostatečně vybroušené dialogy) ani Ritchie (na to málo experimentuje se zpomalovačkami a podobnými efekty), ale rozhodně to jsou hlavní inspirační zdroje pro zběsile přeplácanou a přelidněnou gangsterskou historku, ve které jsou dealeři drog, zloději diamantů, bombové teroristické útoky, zkorumpovaní protidrogoví policisté, nekrofilní zaměstnanec prosektury na speedu, děkovačka za Oscara a neuvěřitelná kvanta jiných různě střelených motivů a postav. Navíc vyprávěné pěkně napřeskáčku a nakonec totálně zacyklené, že se nedá rozseknout co byla příčina a co následek. Ale bavil jsem se u toho výborně až do konce. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Nadherny polsky sprosty slovnik, manipulace s casovou kontinuitou a pro divaka ozvlastnujici hra s barvami, ktera je pro nej skvelym voditkem prave v orientaci v case, aneb jak se i totalni becko da udelat s noblesou. ()

Reklama

Reklama