Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou komediálně laděného rodinného filmu je malý Karlík, který žije v dětském domově. Protože se mu blíží dvanácté narozeniny, šance, že by mohl být adoptován, je již velmi malá. Karlíka však trápí něco úplně jiného – chtěl by zkusit své štěstí s fotbalovým týmem juniorů na mistrovství Evropy. Ale despotický ředitel dětského domova o něčem takovém nechce ani slyšet. Karlík sice získá podporu svých kamarádů a vychovatele Diega, na cestě k uskutečnění svého snu však stále naráží na nečekané překážky. Film je plný napětí a dramatických zvratů, které jsou vyváženy úsměvnými scénami. Režiséra nezajímá pouze problematika realizování dětských snů, ale i otázka svobody rozhodování a postoj společnosti k opuštěným dětem. (Febiofest)

(více)

Recenze (5)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Hned zpočátku podotýkám, že nesnáším veškerý sport včetně fotbalu a proto se i filmům s touto tématikou obloukem vyhýbám. Jelikož mám ale za sebou několik poměrně dobrých španělských seriálů, dal jsem šanci i tomuto filmu, v němž hlavní roli ztvárnil "malý Samuel Espí" z Internátu. Film jsem se snažil sledovat poctivě, což potvrzuje, že v malé roli náborového rozhodčího jsem poznal i další známou tvář z Internátu - tělocvikáře Pedra. No ale teď k samotnému filmu. Scénář je poměrně jednoduchý, ne zrovna originální a se snadno předvídatelným koncem. Ředitel sirotčince působí jako typická šablonovitá karikatura a úlisný vrátný se neustále culí, jako by měl ve tváři permanentní křeč. Každou chvíli někdo ječí nebo huláká, což jaksi pohodovou atmosféru příliš nenavozuje a mnohé scény připomínají trapné americké rodinné filmy. Shlédnout se to dalo, ale víckrát vidět nemusím. Co se hodnocení týče, dávám podprůměrné 2 *. 35% ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Rád bych byl znovu dítětem a tyhle příběhy bez sebemenšího kritického povzdechu hltal na VHSkách. Škoda, časy už jsou pryč. (65%) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ve Španělsku vznikl úžasný rodinný film, který se zabývá dvěma tématy, a to sice dětskou ústavní péčí a potom fotbalem. Hlavním hrdinou je jedenáctiletý Karlík, který žije a vyrůstá v dětském domově a stále si ho nikdo nevybral k adopci. A právě tento chlapec nade vše miluje fotbal, ale naneštěstí ředitel dětského domova nemá pro jeho lásku ke sportu pochopení a fotbal mu zakáže. Karlík se však nevzdává a díky pomoci sympatického vychovatele Diega si plní svůj sen. Jedná se o rodinný film s jednoduchým dějem, kde si každý divák určitě najde něco, co ho na filmu zaujme, já osobně jsem si tento snímek užíval po celou dobu, aniž bych se byť jen na vteřinku nudil, a sám jsem se velmi divil, jak rychle čas s tímto filmem plyne. A nakonec jsem se ani nenadál a byl tu konec. A pokud mě nějaký film dokáže takhle zaujmout, tak myslím, že není co řešit. Úžasný děj navíc podtrhují sympatické výkony všech herců, představitel Karlíka je sympatický chlapec, kterého jsem ještě před zhlédnutím tohoto filmu zaregistroval v mém oblíbeném španělském seriálu "Internát", kde ztvárnil sice menší roli, ale zato roli velmi výraznou. Už tehdy jsem si říkal, že bych ho rád viděl v nějaké větší roli a nakonec jsem se díky tomuto filmu dočkal. Ovšem i další herci hrají perfektně a potěšila i účast slavného španělského fotbalisty Raúla. Zkrátka tenhle film je naprosto úžasný a bezchybný a já nemám důvod ubírat hvězdičky, takže uděluji pět hvězd. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama