Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Lugaši je opět ukraden legendární diamant, Růžový panter. Místní vláda znovu povolává na pomoc muže, který je jediný schopný klenot najít - komisaře Clouseaua. Clouseau má však podezření, že za krádeží je Charles Litton, se kterým se už několikrát ohledně krádeže tohoto klenotu setkal, a tak se vydává do Londýna. Brzy však pochopí, že cestě do zkorumpovaného státu se nevyhne, a tak nasedne do letadla, které se však ztratí kdesi nad mořem. Zdá se, k velké radosti komisaře Dreyfuse, že tentokrát je s legendárním komisařem Clouseauem konec. Zvědavá reportérka Jouvetová se však s jeho zmizením nehodlá smířit a snaží se odhalit, co se s potrhlým komisařem skutečně stalo. Při svém pátrání však naráží na neochotu o události mluvit. Nikdo, včetně bossů mafie, jí není ochoten nic říci. A tak nezbývá věřit, že Clouseau nezemřel, ale že opět vyčkává, aby se v pravý čas mohl kdesi, k hrůze komisaře Dreyfuse, objevit. (TV Prima)

(více)

Recenze (119)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tom celé je, že v tomhle dílu nasadilo AB Barrandov do dabingu stejné lidi jako v předchozích dílech, ale do jiných rolí (a to ani nemluvě o klasické české nemoci, kdy Antonín Sajc či Vladimír Vrabec hovoří každý asi deset různých postav, to je potom ve filmu takovej bordel, že se nestačíte divit, za koho se ten a ten ve filmu převlékl, když mluví svým hlasem, a o no jde samozřejmě o naprosto jinou postavu, no fuj). ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tendenční splácanina okatě nevkusně využívající už díky osudu nevratnou proslulost geniálního Petera Sellerse. Použité scény s Clouseauem působí mírně křečovitě (aby ne, když nemají prakticky žádnou souvislost) a nová výplň je vatou bez výpovědní hodnoty. Chybí totiž Sellers, což je přece hlavní postava. Věnování filmu zesnulému herci považuji za velikou troufalost... ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavý především tím, že byl natočen dva roky po smrti Petera Sellerse za použití vyřazených a nepoužitých záběrů a nových dotáček. Příběh jako takový nebyl nic moc, jako retrospektiva šéf komisařových činů byl však perfektní. V jednom filmu byly ty nejslavnější scény, zvlášť na konci, když běžely titulky. Co se týče příběhu, snad nejzajímavější a nejlepší bylo seznámení s komisařovým, pardon, šef komisařovým otcem. To jsme hned věděli po kom to ten Clouseau měl ... :-) Ta část byla opravdu skvělá, zajímalo by mě jen proč jeho otec uvedl datum narození Clouseaua 8. září 1920, když Peter Sellers se narodil 8. září 1925. Možná to byla ale jen chyba dabingu, který opravdu nestál za nic (v jednom filme herec dabuje několik postav, div se světe ...). V každém případě se mi líbila pocta Sellersovi na začátku filmu a taky na konci, kde byly v jednom bloku sestříhané ony zmíněné nejslavnější záběry. Hodnotil bych podstatně výš, film je ale oproti předešlým částem hodně slabší, takže 3 hvězdičky - 60% budou stačit. Jak by řekl šéf inspektor Clouseau - "Svině procenta" ... :-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Blake Edwards se zachoval jako hajzl, když se i po Sellersově smrti pokusil z jedné z nejvtipnějších filmových sérií vytřískat další peníze. Stopa je neodpustitelná záležitost , která hořkne v ústech hned pár minut po úvodních titulcích. Druhou hvězdu získává čistě za to, že ani absolutní nefilm nedokáže zamezit záchvatům smíchu při sestřizích božského Clouseaua. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Až po prečítaní niekoľkých recenzií mi dáva zmysel ten zlepenec, ktorý sa plne prejaví až od druhej polovice filmu. Keď je na plátne Sellers je sa na čo pozerať a aj nudnejšie pasáže potiahne svojou charizmou. Veľmi ma však sklamala druhá polovica filmu, kde sa opakujú a recyklujú scény z predchádzajúcich dielov. Zaberá to pomerne veľa času, takže je to neodpustiteľné. Aj preto tri hviezdy. Sellers bezchybný ako vždy. 60%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Víceméně celou třetinu filmu tvoří nepovedené a do té doby nepoužité záběry, vzniklé při natáčení filmu Růžový panter znovu zasahuje (1976). Všechny další důležité sekvence nového filmu tvoří flashbacky do minulosti, které byly samozřejmě převzaty z původních úspěšných filmů. [Zdroj: Zdeněk Bauer – kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)
  • Jediný díl, ve kterém můžeme spatřit manžellku inspektora Charlese Dreyfuse (Herbert Lom). Paní Dreyfusová (Madlena Nedeva) je zmíněna již v prvním Růžovém panterovi (1963), kdy jí odmítne manžel přijmout na telefonu. (doktofaust)

Reklama

Reklama