Reklama

Reklama

BirdWatchers - La terra degli uomini rossi

  • Brazílie Terra Vermelha (více)

Obsahy(1)

Čln s turistami sa plaví po rieke do džungle. Náhle sa výletníci ocitnú tvárou v tvár nahým a tradične pomaľovaným domorodcom s ručne vyrobenými jednoduchými zbraňami. Turisti odchádzajú. Domorodci si oblečú džínsy a spočítajú výplatu.
Pôvodní obyvatelia z etnickej skupiny Guaraní sú nútení žiť v rezervácii. Malá skupina Guaraniov sa rozhodne opustiť rezerváciu a usadiť sa na svojom pôvodnom území, ktoré už niekoľko generácií patrí bohatému bielemu statkárovi. Konflikty medzi dvomi odlišnými kultúrami sa vyostrujú. Herci sú skutoční Indiáni bez hereckej školy. (whack)

(více)

Recenze (3)

Pafl 

všechny recenze uživatele

Film připomíná novozélandskou klasiku Kdysi byli bojovníky, ale ve své nepředvídatelnosti je ještě více znepokojivý. Jako kdyby Bechis ani nechtěl natočit film, jakokdyby to byly nějaké dokumentární výňatky ze života skupiny Indiánů kterým - a teď je otázka: Kterým běloši ukradli půdu ? Kterým byla odepřena lidská práva ? Nebo indiánů, kteří vyměnili svou svobodu za pohodlný život s lahví v ruce ? Film nenabízí jednoznačnou odpověď a to je sympatické a zároveň nepříjemné, protože ten, kdo se na dívá, si musí odpovědět sám. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama