Reklama

Reklama

První láska

  • Japonsko Hacukoi (více)
Japonsko, 2007, 96 min

Obsahy(1)

Snímek vychází z populárního japonského žánrů melancholických a zároveň humorných příběhů o dospívání a prvních láskách na střední škole. Tadashi, který dokončuje školu, je tajně zamilovaný do svého spolužáka. Když se odváží vyznat mu lásku, je odmítnut. Ve stejné době se seznamuje s mladým párem homosexuálů, kteří svůj vztah a sexuální orientaci na veřejnosti nijak netají. Vedle lásky a dospívání je důležitým tématem filmu také Tokio a vztah japonské společnosti k homosexualitě. Tvůrci navíc dodali snímku atraktivní vzhled vycházející z poetiky japonské popkultury, především komiksů. To se projevuje jak v afektovaném stylu filmu, tak v řadě motivů, např. v tom, že hlavní hrdina je fanatický milovník plastových robotů. [FebioFest 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Všechno proběhlo přesně tak, jak je podrobně napsáno v oficiálním textu distributora. Jedná se o specifický japonský film, který byl vyroben především podle jedné ze škatulek japonských představ a dle toho by se měl v hodnocení i brát a opravdu tam ten afekt, strojovost, topornost byla znát (v hraní, chůzi, běhu, spolužák Kota mi přišel v některých situacích jako mírně dementní). Nemohu dát vyšší ohodnocení v rámci této speceifické produkce, protože když pomíjím všechny zmíněné "nedostatky" z pohledu Evropana, tak mě až tak moc film nezasáhl. Na druhé straně ale musím vyzdvihnout snahu o vykreslení (touhu) po manželství gayů, první lásku dospělce a jeho CO a to, že ve filmu nehráli žádní modelové či muži z posiloven, ale zcela obyčejní Japonci ... 6666 ()

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Prnich nekolik minut celkem nestravitelnych, amaterska kamera, podivne nasviceni, ale nakonec vtipny film s velmi vtipnymi japonci :) ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama