Reklama

Reklama

Za dobrodružstvím

(festivalový název)
  • Francie A l'aventure

Obsahy(1)

Jedna z hrdinek je znavena životem. Manžel ji nedokáže sexuálně uspokojit, a tak se žena oddává onanii. V kavárně se seznámí s krásným a chytrým psychiatrem praktikujícím hypnózu. Oba se připojí ke skupinovému sexu a sadomasochistickým hrátkám, přičemž jejich „sedánky“ jsou doprovázeny hypnotickými stavy. Dívky chtějí zajít co nejdál, aby dosáhly absolutního orgasmu. Co ale znamenají vzpomínky na belgický klášter jeptišek? Proč se pokyny dávané v hypnóze stávají skutečností? Hlavní téma je hledání sexuální rozkoše, což je zde podáváno v hávu podivně neupravené televizní estetiky. Cesty hypnózy jsou v tomto případě nevyzpytatelné a záleží jen na divákovi, zda bude vše považovat za parodii, komedii nebo erotický film. (Febiofest)

(více)

Recenze (4)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Úchyl za kamerou môže pred kameru priviesť iba dekadenciu. A samozrejme, že to nazve umením a svojím najosobnejším zážitkom, pretože v tom jeho umení sú samé sexuálne, hetero aj lesbické scény, a viem si živo predstaviť ako Brisseau celý čas šmátral vo svojom starom rozkroku, lebo také umenie to bolo, až sa mu striekať z toho chcelo, Čistá pornografia oddelená skoro filozofickými pasážami, aby sa nepovedalo. ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

Film začíná velmi zajímavě, přepnutí do erotického módu ale hodně uškodí... Mnohem zajímavější je setkání hlavní hrdinky s filozofujícím taxikářem než hypnotizujícím psychiatrem. Škoda. Kdyby se sám režisér rozhodl, jestli točí parodii, komedii nebo erotický film, nemusel to za něj dělat chudák divák :-) Přesto tento netuctový film stojí za shlédnutí. Už jen třeba kvůli půvabné hlavní hrdince... 65% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Brisseau je velmi svérázný režisér, což potvrzuje svým nejnovějším filmem A l´aventure. První půlka mě hodně zaujala, čekal jsem, že se to rozvine ještě dále, bohužel kvalita šla naopak strmě dolů, až jsem se začal nudit. Některé záběry byly vskutku poetické, hlavní hrdinka se řadí bezpochyby k atraktivním ženám, nicméně pokud to mám brát jako snový film vyjadřujícím nějaké myšlenky, tak musím dát dvě hvězdičky. Pokud bych to bral jako parodii, tak bych půl hvězdičky přidal. Sečteno a podtrženo, A l´aventure nemělo takové grády jako Les choses secretes. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Jean-Claude Brisseau si jako lokalitu pro natočení tohoto snímku zvolil Marseille. (claudel)
  • Režisér Brisseau tvrdil, že zo všetkých filmov, ktoré natočil, je tento jeho najosobnejší. (Arsenal83)
  • Všetky tvrdenia starého muža sú vedecky správne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama