Reklama

Reklama

Film o filmu: Umučení Krista

(TV film)
  • USA The Making of 'The Passion of the Christ'
všechny plakáty

Obsahy(1)

Málokterý snímek vyvolal v poslední době takový rozruch a názorové střety jako nejnovější opus Mela Gibsona Umučení Krista. Od hollywoodské hvězdy filmů typu Šílený Max či Smrtonosná zbraň bychom jistě náboženskou tématiku neočekávali a leckoho možná fakt, že sám Gibson je hluboce věřící, překvapí. Možná právě v tom tkví příčina jeho pověstné věrnosti a oddanosti početné rodině. Film zpracovává poslední hodiny Ježíše Krista, to jest především samotný akt ukřižování. Zda jde o krutou ilustraci, nebo o snahu co nejvěrněji postihnout utrpení Krista, to nechť posoudí diváci sami. Ježíše si zahrál James Caviezel (Tenká červená linie, G.I. Jane), jeho matku Marii vynikající rumunská herečka Maia Morgensternová, Máří Magdalenu Monica Belucciová. Snímek se natáčel v italské Mateře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Aslan 

všechny recenze uživatele

Mám rade Gibsona, mám rád Ježiša. A ďakujem obom že sa pustili do tohto diela, ktoré pomohlo zamyslieť sa nad všetkým. ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentárny film je zaujímavý v tom, že hovorí z pohľadu Mela Gibsona ako režiséra o jeho filme Umučenie Krista. Mel sa v ňom napr. vyjadruje aj o svojej katolíckej viere, či o židovskej kritike na film. Trochu by som však upravil jeho názor na to, že všetci sme Božie deti. Božie slovo hovorí, že medzi deti Božie patria len tí, ktorí uveria v Ježiša a príjmu ho za svojho Pána a Spasiteľa. (Porov. Evanjelium Jána, kap. 1, verš 12) ()

Reklama

Reklama