Reklama

Reklama

Jesse Stone: Nový začátek

(TV film)
  • USA Jesse Stone: Night Passage (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista Jesse Stone (Tom Selleck) přišel kvůli problémům s alkoholem o práci i rodinu. Aby zapomněl, odjíždí do městečka Paradise, kde se chce ucházet o místo šerifa. Práci získá. Jednoho večera je donucen zasáhnout proti místnímu hrubiánovi Joe Genestovi, kter napadl svou ženu. Jeho zásah byl rychlý a tvrdý. Ne každému se ovšem jeho způsob zamlouvá. Místní právnička, se kterou se později sblíží, mu naznačí, že problémy se u nich tímto způsobem neřeší. Jesse Stone začne nahlížet pod zkorumpovanou pokličku napohled poklidného městečka. Když zjistí, že jeho předchůdce byl zavražděn, i on se ocitne v ohrožení života. (videofil)

(více)

Recenze (36)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jedu do Massachusetts.............. V první řadě upozorním, že ačkoliv je tento příběh natočen jako druhý, jedná se o první příběh. Proto se vám linie nebude schodovat z předchozím příběhem. CITÁT - Tohle počítání prachů mě strááášně unavuje............ Proto tu Jesse Stone má ještě svého původního psa dovezeného z Los Angeles. Je tu pár dobrých hlášek, třeba ta o koblihách nebo ta CITUJI - Já jsem šerif, já vím všechno......... Příběh je opět smutný a ponurý s velmi dobrým obsahem. Hudba je také povedená a ladí s příběhem. CITÁT - Zabil ho v mém rajonu a musím s tím něco udělat..........80% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

V pořadí natočen jako druhý, ale podle posloupnosti jako úvodní film této skvělé detektivní série. Charismatický Tom Selleck se zde bez rvaček, výbuchů a akčních honiček ve zvolna plynoucím příběhu vyrovnává s osobní i profesní prohranou minulostí a získává si na novém pracovišti sympatie a respekt podřízených svým nekompromisně vedeným vyšetřováním. Málomluvný Jesse sdílí zřejmě mou zásadu, že „blahoslavený ten, kdo nemá co říci a nic neříká“, čímž má i mé veškeré sympatie. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá a lehce netypická televizní krimi. Pozvolna plynoucí vyprávění s působivou atmosférou, kde není zapotřebí honiček, explozí, postelových scén ani dalších tradičních berliček, aby divák udržel pozornost a zájem. Zásluhu na tom má nejen charismatický Tom Selleck, ale také hudba Jeffa Beala, která vyloženě nutí člověka pohodlně se opřít do křesla s hrnkem kafe nebo whisky, ponořit se do nálady vyprávění a nechat se unášet příběhem. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Převážně televizní ikona Tom Selleck je hlavní postavou dalšího detektivního projektu. Jeho drsná tvář se uplatňuje i zde, ale s velmi poklidným průběhem. Ztvárnil tu šerifa nastupujícího v novém působišti a hned má co dělat s místní korupcí. Na snímku mi nejvíce vadí, že se tvůrci rozhodli pro kriminálku. Troufám si tvrdit, že jako detektivce by to fungovalo daleko lépe. Po velmi depresivním začátku se rozvinul pozvolný příběh, kde se stala vražda a my diváci už od počátku známe pachatele. A tak veškeré kouzlo napínavého pátrání po strůjci zločinu je pryč. Absence akčních scén vytváří s díla starou klasickou krimošku, kdy sledujeme jak se šerif dopracovává do zdárného dějového vyvrcholení. Odpočinkový snímek vhodný převážně pro starší diváckou generaci. Mladý divák přeci jen očekává nějakou tu rvačku či přestřelku, ale toho se zde nedočká. ()

KrajicHlad 

všechny recenze uživatele

Neupovídané, ale zároveň neusilující o artistnost, již by do verbálně strohého filmu mnohý ambiciózní režisér nasoukal. Bez přehršle rvaček se složitými choreografiemi, oslňujících akčních a pyrotechnických manýr. Skutečnost, že je vrah představen už velmi záhy, není ke škodě. O to silněji lze vnímat momenty, kdy se šerif a on spolu setkávají, a o to jednoznačněji to spěje ke konfrontaci. Zkrátka poctivý současný western ctící nezběsilým tempem, v němž o to více vynikne prostě ztvárněná postava (v lecčem antihrdiny) šerifa, povahu venkova (i jako konečné stanice). // Překvapivě mě potěšil dabing Pavla Soukupa, jehož dabovaných hrdinů bez bázně a hany jsem už přesycený. Zádumčivá málomluvnost outsidera mu seděla. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Nové Skotsko. (Terva)
  • Přestože snímek byl v rámci filmové série o Jesse Stonovi natočen jako 2. v pořadí, v dějové línii patří na 1. pozici. (ceskyhonza)
  • Přesto, že je Molly (Viola Davis) černoška, v románové předloze jsou všichni běloši. (Terva)

Reklama

Reklama