Reklama

Reklama

Radovánky v Mexiku byly fajn, ale bujarý dívčí prázdninový víkend skončil a nadešel čas vrátit se domů. Proto také nyní Jules (Cameron Goodmanová) a Mel (Peyton Listová) stojí promáčené deštěm na téměř liduprázdném, do tmy se halícím letišti. A to někomu, kdy by se rád ke své rodině dostal živý a zdravý, navíc když je ten někdo dvojice velmi pohledných slečen, rozhodně nepřijde jako nejbezpečnější místo k přenocování. A jelikož nikde nejsou ani taxíky, rozhodnou se dívky ještě s několika dalšími spolucestujícími přijmout lákavou nabídku na první pohled sympatického a neškodného řidiče transportního minibusu, který je ochoten všechny opozdilce odvézt blíže k městu. To, že někdo vypadá neškodný, ale neznamená, že je takový i ve skutečnosti. A stejně tak není nikde psáno, že noc, která začala obyčejně, musí nutně i obyčejně skončit. Tenhle spoj totiž míří přímo do pekla v děsivém americkém autorském thrilleru Edwarda Andersona z roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

M.Myers 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechápu, proč je v tom filmu tak nechutně snížený kontrast, je to takové celé šedivé, prostě absence barev. Thriller je to však celkem povedený, jen si myslím, že bych z toho busu utekl levou zadní. Ta posádka měla mnoho příležitostí toho parchnta sejmout, jednomu sundaj ko uplně s přehledem a druhej je zřejmě nezničitelnej, jinak si nedovedu vysvětlit, jak přežil průstřel palice asi z půl metru. No jo no, je to hold béčko se vším co béčka mají. Hodnotím za 3* , koukatelné to vcelku bylo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový thriller, který vám nejspíše na dlouhou dobu znechutí pozdě v noci si brát z letiště do města shuttle. Dvě kamarádky se vracejí z výletu v Mexiku domů do Spojených států (amerických). Protože poslední autobus do centra už odjel, musejí si najmout shuttle. Spolu s nimi nastoupí ještě dva mladíci a jeden účetní. Cesta do města se však ukáže být hororem - řidič je totiž začne terorizovat. Problém je, že postavy v autobuse se chovají značně nevěrohodně. Představte si, že jeden chlápek - ten, co vás terorizuje - se musí věnovat řízení. Vás je pět a sedíte za ním. A přesto nezkusíte vyběhnout dopředu a majznout chlápka něčím po hlavě (tyče tam jsou, jak později zjistíme). Místo toho nesmyslně rozbijete okénko a křičíte: Pomoc! Pomoc! do liduprázdných ulic, které jste už předtím z okénka viděli, že jsou liduprosté. To je další nedotaženost filmu - i když jedete o půlnoci z letiště do města, pořád musíte přece někde potkat nějaká protijedoucí auta, nějaké chodce, nebo aspoň zfetovanou mládež a opilé fotříky. Vzhledem k těmto nepravděpodobnostem sice thriller funguje jako thriller, ano, říkáte si, proč je unesl a jak to dopadne, ale osudy těch dementních lidí v autobuse, kteří nedokáží využít příležitost, jsou vám tak nějak jedno. A když dojde ke konci (který si skutečně můžete zhruba v půlce filmu domyslet), řeknete si, aha, tak takhle, no jo, co se dá dělat. Námět to skutečně ale není špatný, jen zpracování a vyznění je ze zpětného pohledu neslavné, chtělo to víc si pohrát se scénářem, postavami, nedělat hlavní hrdiny z právě odrostlých teenagerů, pak by to člověk udržel v paměti déle než deset minut po skončení. ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľná kravina. Nápad zaujímavý, ale celkové spracovanie a priebeh únosu...WTF? To niekto naozaj myslel vážne? Odhliadnúc od faktu, že hlavné hrdinky mali "pár" šancí na útek, žiadna tak neučinila (a retardované sa mi byť nezdali, tak neviem, v čom bola chyba). O ich vysokom intelekte svedčí aj fakt, že keď bola jedna z nich vyslaná do obchoďáku na nákup a bez dozoru, zmohla sa len na volanie o pomoc pred priemyselnou kamerou v posunkovej reči!!! No a potom nech im človek nepraje smrť... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Maximálně 2 hvězdičky. A proč? ZA 1) skoro černobílý film, nekvalitní zvuk, 2) Nesympatické herecké obsazení 3) Ačkoliv měly holky 100 x možnost únosce zlikvidovat, neudělaly to! Takže jsem po celý film říkal : "těm kurvám to patří"! 4) Film se táhl, děsně táhl a tak jsem se musel při sledování zabavit internetem...... Jednou větou : "DĚSNĚ BÉČKOVÝ FILM !!!!"OBSAH: Jules a Mel se právě vracejí z dovolené, kterou prožili se svými nejlepšími kamarádkami. Unavené z cesty dorazí na letiště, kde je přinutí deštivé počasí změnit způsob dopravy. Cesta z neznámým řidičem se ukáže opravdivým horrorem. Ten může skončit tragicky..... ()

Holina odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná sračka! Není to tak dlouho co jsem se rozplýval nad podobným typem filmů. Jenže i béčkový krvák má své meze, které amatér Ed Anderson s přehledem překračuje mílovými kroky. Hlavní záporák nestojí za nic, nemá respekt, nemá koule. Táhne se to jak hlen není se čeho chytit. Hlavní oběti snad chtějí být obětmi, protože i ve chvíli kdy mají zcela volný prostor a zůstávají sami, tak prostě stojí a čekají. No nepraštili byste je? Praštili... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Při výměně kola nejsou utaženy šrouby. Auto ale přesto odjede. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo převážně v americkém Bostonu. (Terva)
  • Snímek měl premiéru 8. března 2008 na hudebním a filmovém festivalu v Austinu v Texasu. V omezeném vydání na dalších festivalech až v roce 2009. (Terva)

Reklama

Reklama