Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát se francouzští tvůrci se nechali inspirovat americkou komedií "Lepší už to nebude". Děj je podobný, jen herci jsou ti oblíbení, francouzští. Nathalie je svobodná matka a vychovává malého syna. Dlouho byla bez práce, a tak v současné době nemá na nájemné. Majitel domu shodou okolností bydlí naproti jejich bytu. Právník, který nikdy nevychází ze svého bytu a není schopen komunikovat, jí prostě vypne vodu a dá soudní výpověď, zrovna v době, kdy Nathalie konečně sehnala práci. Šéf si na ní zasedne, a tak opět přijde o místo a navíc se najednou objeví otec, který se nikdy k jejímu synovi nehlásil. Zoufalá matka potřebuje právní pomoc, ale to by musel její soused překročit práh domu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

hans500 

všechny recenze uživatele

Příběh velmi podobný jako v "Lepší už to nebude" a Yves Rénier je téměř tak dobrý jako Jack Nicholson. Film špatný není, spíše mírný nadprůměr. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla už několikrát, a tak mi nezbývá, než mu dát plný počet. Neboť pokaždé mě baví. Oproti originálu není tak vtipný, francouzský remake si jde svou vlastní cestou. Je milejší a založený na šarmu hlavních představitelů. A také má svůj, více evropský, příběh. ()

Reklama

r007 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy jsem poprvé uviděla komisaře Moulina, jsem se do něj zamilovala a vydrželo mi to dodnes. Musím říct, že Yves i jako postarší pán má něco do sebe a snažím se nepropásnout jeho filmy. Bohužel točí spíš pro televizi a moc se u nás nevysílá. A tak jsem vděčná za to málo, co u nás je. Bohužel tento film je jaksi strojený, zdá se mi, že trochu podbízivý divákovi. Je to škoda, protože scénář je rozhodně zajímavý. Myslím, že jiný režisér by z něj vytěžil víc. Yves spolu s Ingrid se mi rozhodně líbili víc v seriálu Dolmen. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemná, milá, nijak vtíravá komedie, která je skutečně velmi podobná filmu Lepší už to nebude, ale je střihnutá sympatickým francouzským lookem, díky čemuž působí opravdu mile a divák se u ní nemá skoro vůbec čas nudit. Jistě, netvrdím na tomto místě, že se jedná o film originální nebo snad lepší než jeho americká předloha s Jackem Nicholsonem a Helen Hunt, ale zase to ani není tak hrozné, jak by se možná mohlo na první pohled zdát. Těžko na tomto filmu něco podrobně rozebírat nebo nějak obšírně hodnotit, prostě stačí jen zkonstatovat, že tohle je milý fancouzský film s úžasně příjemnými herci a na sobotní odpoledne je více než vhodný a celých těch 90 minut je zajímavý a nenudí. Navíc tenhle film je zajímavý i díky českému dabingu, protože v jedné ze svých posledních (ne-li v úplně poslední) dabingových rolí zde dabuje Miroslav Moravec, a jeho hlas jde k hlavnímu hrdinovi úplně perfektně. Naopak Jan Cina, ač se velmi snaží, prostě nebyl vhodnou volbou pro hlas desetiletého dítěte. Ale dabing zde rozebírat obšírněji nebudu, zde se hodnotí film, ale pana Moravce jsem prostě zmínit musel. Film má ode mne tři hvězdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Obsedantně kompulzivní pán odnaproti měl své kouzlo, když se umýval ruce, pokoušel se vyjít z domu nebo baštil v koupelně. A hlavně byl vynikající, když se pouštěl do právních rozborů. Nic kolem něj až tak zajímavé nebylo, příběh byl průhledný až průsvitný, ale já jsem si tu příjemnou atmosféru užíval. Důvodem byla Ingrid Chauvin, se kterou jsem se nějaký ten rok neviděl a to je velká chyba. Již nějakou dobu totiž nabídky na postelová dobrodružství šarmantně odmítám, ale v jejím případě byly veškeré přednosti i zadnosti nasnímány tak dokonale, že bych se snad i nechal přemluvit. Jasně, že nenechal, ale může to zkusit. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama