Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco lidé se chystají na Štědrý den a někteří se ještě pokoušejí na poslední chvíli dokoupit některé chybějící dárky, podvodník a notorický zlodějíček Nick Bianco přepadne se svými třemi kumpány známé newyorské klenotnictví. Jejich vloupání se neobejde bez násilí a zbytečně usmrcené oběti. Biancovi se podaří uprchnout z místa činu, ale musí nakonec díky zradě strávit tři roky za mřížemi. Také tentokrát svou manželku a děti zanechává doma bez finančních prostředků. Po čase však dostává Bianco nečekanou životní šanci… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Han22 

všechny recenze uživatele

Po nějaké chvíli sledování mi došlo, že už jsem tenhle příběh viděl. A sice v remaku s Carusem a Cagem. A originál je stejně průměrná a obyčejná kriminálka, jako remake. Slušný příběh o polepšeném zločinci, civilní zpracování, solidní záporák, celkem sympatický hlavní hrdina, ale nic co by mi utkvělo v hlavě dýl jak týden. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spíše než o klasický film-noir jde o noir gangsterku o mužích na šikmé ploše. Potěší nečernobílost postav, suverénní herecké výkony či závěrečná hypernapínavá patnáctiminutovka. Henry Hathaway, pozdější přední tvůrce westernů a thrillerů, odvedl velmi dobrou práci, i když je film v prostřední části dosti ospalý. Z hereckých výkonů bych vyzdvihl civilního Victora Matureho a výtečného debutujícího Richarda Widmarka v ukázkové roli psychopata Tomyho Juda. Nadprůměrná gangsterka. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený Mature a jokerovsky sadistický Widmark v solidní noir klasice, která mě nakonec přeci jen získala na svoji stranu, a to právě herecky. Poslat invalidní babku na smrt ze schodů, to ve 40. letech jen tak nevidíš (pozn. škoda ale, scéna znásilnění a poté sebevražda manželky musela být vyhozena). #Noirvember ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina Nick Bianco je parádní role. Není klaďas ani úplný bídák, je v situaci, kdy se v něm perou protichůdné zájmy... Dobrý herec by z takové příležitosti leccos vytěžil. Proto je škoda, že Nicka hraje Victor Mature. Troufám si tvrdit, že herce s bohatší škálou výrazových prostředků bych byl schopen vyrobit ze dvou kaštanů a několika špejlí. Na Mr. Matureovi stojí za zmínku jen pozoruhodná práce obočím, jemuž s důvěrou přenechal větší část role. ;) 40% ()

arie 

všechny recenze uživatele

Vydarená noirová snímka, ktorá zaujme hlavne skvelými hereckými výkonmi v podaní nie príliš známeho Vincenta Matureho a legendárneho Richarda Widmarka, ktorý v tejto snímke debutoval a úžasným spôsobom sa prevtelil do postavy slizkého záporáka a skvelou atmosférou, ktorá neuveriteľne graduje hlavne vo finálnom rozuzlení. Takže určite neľutujem čas strávený v spoločnosti tejto snímky, práve naopak, veľmi by ma potešilo, keby sa v TV objavovalo viacej podobne kvalitných filmov klasického Hollywoodu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Filmový debut to byl i pro Jesse Whitea. (Kulmon)
  • Film natáčali v New Yorku, v tmavých uličkách, aby sa vytvorila atmosféra vyvolávajúca pocit zlovestnej predtuchy a hlavne napätia. (vander19)

Reklama

Reklama