Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Návraty na stará místa nemusí být vždycky dobrý nápad. Okres Clark County v Nevadě nikomu nic neřekne, ale Las Vegas, to je panečku jiná. Právě sem se po letech vrací bývalá barová zpěvačka Linda Rollins (Jane Russell) s manželem Lloydem (Vincent Price). Nechtěla, ale on na tom trvá. Vystoupí z vlaku a za nimi jde jako stín spolucestující Tom Hubler (Brad Dexter). Ubytují se v hotelu Fabulous a Linda zjistí, že manžel má nějaké finanční potíže a kreditka mu „nefunguje“. Večer po ní chce, aby si do kasina vzala drahý náhrdelník, jehož cena se odhaduje na 150 000 amerických dolarů. V kasinu Last Chance, kde kdysi zpívala, hraje stále stejný pianista Happy (Hoagy Carmichael) a vzpomíná s ní na její bývalou lásku, policistu Dava Andrewse (Victor Mature). U bazénu se druhý den ukáže, že Hubler má od pojišťovny za úkol dávat pozor na cenný klenot. Večer Rollins zastaví v kasinu náhrdelník za 10 000 dolarů majiteli Claytonovi  (Robert J. Wilke) a prohraje vše do posledního centu. Clayton je ráno nalezen ubodaný v kanceláři v kasinu a náhrdelník je fuč. Policista Dave podezírá Rollinse a strčí ho do vazby. Vyšetřování ale naznačí i jiné možnosti a když je Linda unesena autem do pouště, jde o čas. Helikoptéra najde, kde Linda je, a dramatické vyvrcholení na starém letišti s dalšími mrtvolami na sebe nedá dlouho čekat. (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rola Vincenta Pricea nie je zanedbateľná, ale nemá tu veľmi čo hrať. Inak je to klasická variácia na Gildu okorenená o lúpežnú zápletku, pričom do nadpriemeru to okrem krásnej Jane Russell ťahá najmä atmosféra Las Vegas (ostatne je to asi jeden z prvých filmov o meste hriechu). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příběhově je to asi spíš jenom na 3*, ale je tu hned několik pozitiv navíc, díky kterým můžu tomuto noiru ještě jednu přidat. Tím prvním je herecký trojlístek v hlavních rolích (Mature, Russellová a Price), tím druhým černobílé Vegas a jeho atmosféra a tím posledním skvělá honička s helikoptérou a závěr na opuštěném letišti, které jakoby z oka vypadlo tomu z GTA San Andreas :-) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Plakát bych si s radostí prdnul doma na zeď. Sám film nebyl nijak oslnivý, měl na víc, ale ani žádná ztráta času. Důvod: místy nudí, zaseká se v téma staré osudové lásky ("is the past sneaking up on you?"), než přejde v kdo-to-udělal a akční honičku pouští. Hned v úvodu moc hezky zachycuje všechen neonový třpyt a gamblerský kouzlo Vegas, má kliku na herce. #Noirvember ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama