Reklama

Reklama

Život za časů války

(festivalový název)
  • USA Life During Wartime
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh o hľadaní cesty k riešeniu problémov v rodinných či mileneckých vzťahoch, keď je snaha o posun vpred, no popri tom na chrbát stále dýcha nie veľmi vydarená minulosť a jej náročne odlúčiteľná ťažoba. (T2)

Videa (2)

Trailer

Recenze (33)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne že by tenhle snímek byl úplně prázdný, ale chvílemi mi přišlo, že se jedná spíš o sled jednotlivých scén, nikoli o celek, který by jako takový fungoval. Herecky je to dobré, herci jsou buď civilní, nebo naopak přehrávají, ale dělají to takovým způsobem, že zaujmou. Ale film mě komplexně zaujmout nezvládl. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Solondzova cesta od 10 k 5, resp. aký je rozdiel medzi šťastím a láskou. Čo v Šťastí kompaktne fungovalo, tu pôsobí ako divácke naschvál. Mozaiku frustrovaných, uplakaných a afektovaných postáv doplnil autor poukazovaním na terorizmus, globalizáciu a opakovane na pedofíliu, čím sa v mojich očiach definitívne zaradil do skupiny režisérov prvých (a jediných) filmov, ktorí sa vracajú k obľúbeným témam, nikam ich ale neposúvajú a točia sa na jednom mieste. Prečo má byť divák autorovým terapeutom? Ja nechcem, v tomto prípade určite nie! ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Syn, cca 12 let: Jsi ještě pořád vlhká? Matka: Ne, ne, utřela jsem se papírovým kapesníčkem. Od časů Amerického nezávislého léta, pravidelného prázdninového pásma na ČT 2 blahé paměti, považuji Todda Solondze za klasika, jehož filmy jsou sice trochu vyhrocené, ale sliz současné středostavovské Ameriky nahlížejí zajímavě. Life During Wartime rozvíjí motivy Solondzova známého Štěstí, především rodiny, jejíž hlavou je sympatický pedofil, prznící ohleduplně synovy školou povinné kamarády. Tatínek opouští vězení a to je Solondzova příležitost opět porušit různá tabu kladením nepříjemných otázek, zda je běžně hranice mezi normálním a zvrhlým vede skutečně tudy, kde je obvykle vnímána. Lidskost mlsného tatínka ilustruje každodenní, nezáviděníhodný zápas s vlastními sklony a ostře kontrastuje se spontánně jalovým, zdánlivě zdravým stylem dokonale čisté maminky. Kde je Kolonin? Pod antidepresivy, hned vedle antikoncepce. Málokdy vyjde z příběhu s morálním přesahem v nejpříznivějším světle usvědčený pederast. Politický rozměr, naznačený v titulu, ubíhá na pozadí jako neurčitě hrozivá kulisa: Volil Bushe a McCaina, ale jen kvůli Izraeli. Samozřejmě ví, že jsou to naprostí idioti. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Tady jde přesně vidět, že šlo o vytřískání prachů z úspěchu originálu, který byl mnohem lepší. Todd Solondz tu pouze bičuje hovno, točí se na místě, nazvěte to, jak chcete, ale je to tak. Myšlenku to má téměř stejnou jako Štěstí, ale je mnohem více duchaprázdná a nenaplněná (pokračování v hledání štěstí, takže ve výsledku to samé). Dokonce i některé scény se opakují (večeře, Trish říká Joy, co si o ní vždycky mysleli atd.). Technicky je to opět v poho, ale trošku mě štvala ta trochu nažloutlá kamera nebo já nevím, jak to nazvat. Ale co mě dost nas*alo, byl casting. No prostě hrůza, všichni herci do jednoho naprosto nepodobní! Celou dobu mě štval a říkal si, jak herci z Štěstí vypadali normálněji, lépe a obyčejněji než tito! A pokud chtěl Todd Solondz využít své myšlenky z Palindromů, tak je to docela trapná výmluva na špatně sehnaný casting! Další s*áčská věc byla vmíchání Wienerových (přesněji otce a Marka) do filmu! Já jsem celou dobu netušil, že se jedná o otce Dawn, až po hodině filmu na večeři zaznělo něco jako ,,Tohle je můj syn Mark Wiener.". A já jako WTF?? Absolutně nepodobní. Mark mele bůhvíproč nesmysly s tím, že je obsadí Čína, a se*e mě to taky z důvodu, že proč jako musí rozvracet manželství Wienerových?!? Probůh, proč prostě nemohli být pouze náhodnými lidmi namísto Wienerových? Jinak k sestrám. Joy je tak strašně mega přehnaně uťápnutá. To je, jak kdyby vzali jednu její menší vlastnost a přehnali ji do obřích měřítek. Pak z toho tedy vzniklo tohle. Jinak ty její halucinace byly dost trapný, wtf, Joy strašně zes*ali. Trish je jakože ok, ale v Štěstí byla taky lépe propracovaná, stejně se mi trochu pohled na ni v tomto filmu zhoršuje kvůli Wienerovým. A Helen, která tu taky tolik nevystupovala, byla v Štěstí opět lepší. Trishin úchylnej manžel byl tak strašně zbytečný oproti Štěstí, že moc nechápu, proč tu vlastně byl. A nakonec kluk z tady toho plakátu. Byl docela dost otravnej. Ty jeho otázky mě už tak otravovaly, že jsem si přál, aby to přeskočili hned na další scénu. Možná kdybych neviděl klenot jménem Štěstí, dal bych horší 3*, ale takto dávám 2*. Vyhodnocení: Stejně to štěstí nenašli, cha! P.S. Lze si povšimnout, že jeho starší filmy (do Palindromů) byly lepší a nápaditější než jeho nové filmy, které jsou kvalitou někde jinde (od Palindromů) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USATržby Celosvetovo $356,473║ Ten suchý humor tam sadne, ostré nadávky a dialógy nepobúria, aj keď je tam toho až príliš, skôr miestami dosť pomalé vyprávanie príbehu to zbytočne brzdí. /videl v kine: 55%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama