Reklama

Reklama

Život za časů války

(festivalový název)
  • USA Life During Wartime
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh o hľadaní cesty k riešeniu problémov v rodinných či mileneckých vzťahoch, keď je snaha o posun vpred, no popri tom na chrbát stále dýcha nie veľmi vydarená minulosť a jej náročne odlúčiteľná ťažoba. (T2)

Videa (2)

Trailer

Recenze (33)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Syn, cca 12 let: Jsi ještě pořád vlhká? Matka: Ne, ne, utřela jsem se papírovým kapesníčkem. Od časů Amerického nezávislého léta, pravidelného prázdninového pásma na ČT 2 blahé paměti, považuji Todda Solondze za klasika, jehož filmy jsou sice trochu vyhrocené, ale sliz současné středostavovské Ameriky nahlížejí zajímavě. Life During Wartime rozvíjí motivy Solondzova známého Štěstí, především rodiny, jejíž hlavou je sympatický pedofil, prznící ohleduplně synovy školou povinné kamarády. Tatínek opouští vězení a to je Solondzova příležitost opět porušit různá tabu kladením nepříjemných otázek, zda je běžně hranice mezi normálním a zvrhlým vede skutečně tudy, kde je obvykle vnímána. Lidskost mlsného tatínka ilustruje každodenní, nezáviděníhodný zápas s vlastními sklony a ostře kontrastuje se spontánně jalovým, zdánlivě zdravým stylem dokonale čisté maminky. Kde je Kolonin? Pod antidepresivy, hned vedle antikoncepce. Málokdy vyjde z příběhu s morálním přesahem v nejpříznivějším světle usvědčený pederast. Politický rozměr, naznačený v titulu, ubíhá na pozadí jako neurčitě hrozivá kulisa: Volil Bushe a McCaina, ale jen kvůli Izraeli. Samozřejmě ví, že jsou to naprostí idioti. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Nutno predeslat, ze Solondz je muj oblibeny reziser. Pakliže by nebylo Solondzovo "Štěstí", tak je Život za časů války docela fajn biják. Ale tou podivnou kombinací vykrádání "Štěstí", navazování na "Štěstí", hledání přesahu atd., jsem tomu mohl dát pouze ***. Samozřejmě s vědomím toho, že v porovnání s průměrnou produkcí je to nadprůměrná záležitost. ()

Reklama

inutihar 

všechny recenze uživatele

Pokračování osudů hrdinů ze Štěstí s úplně jinými herci - čím více Štěstí znáte, tím více si vychutnáte některé odkazy. V jednotlivostech výborný film - naprosto absurdní černý a politicky nekorektní humor (pedofilie, Izrael), několik fantastických hlášek (Are you seeing someone? - No, I have more focused on China. Everything else is history.) a výborně vybraní (looserští) herci. Ale bohužel v celkovém efektu ne tak dobré jako Štěstí. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Solondz je jedním z nejosobitějších scénáristů a režisérů, potvrzuje to každý jeho nový film. Bohužel opakuje stále stejná témata, je dost možné, že za chvíli už bude střílet jen slepýma. Další problém jsem měl s tempem filmu, do poloviny jsem se bavil, od poloviny nudil. Škoda, že Solondz ještě trochu nepřitvrdil, od něj se to čeká. Momenty to má a já se těším na další kousek tohoto za mlada evidentně pohlavně zneužívaného režiséra. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USATržby Celosvetovo $356,473║ Ten suchý humor tam sadne, ostré nadávky a dialógy nepobúria, aj keď je tam toho až príliš, skôr miestami dosť pomalé vyprávanie príbehu to zbytočne brzdí. /videl v kine: 55%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama