Reklama

Reklama

Faith se snaží utéct před svým násilným přítelem Jimmym, proto míří do jiného státu. Cestou se staví v malém baru, kde narazí na Lolu, mladou ženu, která nedaleko odsud žije na rodinné farmě. Obě ženy jsou si sympatické a spřátelí se. Faith se bojí, že ji Jimmy najde, a tak ve chvíli, kdy zjistí, že Jimmy má její nové telefonní číslo, přijme Lolino pozvání bydlet s ní na farmě její rodiny. Faith se nastěhuje k Lole, do velké stodoly, kde má dívka zařízený pokoj. Každý večer děvčata vyrážejí za zábavou. A každou noc si Lola domů přivede nějakého staršího muže. Faith záhy pochopí, že Lola nemá zrovna dobré vztahy se svou rodinou. Od Lolina malého bratra Corta se pak dozví, že jejich matka spáchala sebevraždu. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (49)

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Z celej duše tento film neznášam a nadávam na neho do teraz. Pri väčšine hororov rešpektujem nelogické správanie hlavných hrdinov, ale tuto fakt nie. Tá scéna filmu, keď hlavná hrdinka mierila na psychopatku zbraňou, a jediné čo dokázala urobiť je, že zapotila "nehýb sa, kým príde polícia" či čo, úplne pochoval celý film. Každý normálny človek, nech je akýkoľvek slaboch, by reagoval inak. Podobne to bolo aj pri austrálskom Wolf Creek, ked hlavná hrdinka udrela postreleného psychopata puškou 2x po chrbte a ušla, to bola čo za sprostosť?! Horory tohto typu radšej začnem hádzať z okna. U mňa odpad! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná sračka. Čekal jsem něco daleko lepšího. Tohle je kokotina o dvou krávách kde jejich chování je tak hovadský že mi bylo jedno co se s nima stane. Herečky to taky nebyly světoborný a celý to nahánění bylo fakt stupidní. Nevím co si režisér představoval ale tohle jatka rozhodně nejsou. Krve tu totiž zrovna moc není a když jo tak je to každýmu jedno protože se divák jen mlátí do hlavy nad tím jaká to je kravina. ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

Znovu a lépe, Hopewelle!¬         V první polovině až rozvleklý hororový snímek má za to ve druhé polovině tolik rychle po sobě jdoucích zvratů, že to jde až za hranice pravděpodobnosti. Nejde při tom hlavně o různá rozuzlující překvapení (to je tam pouze jedno), ale vesměs o "ten má flintu", zatímco vzápětí "tamten má flintu" a tak dokola. Jádro námětu, okolo nehož by umělec mohl jistě vytvořiti silné myšlenky a silný příběh, bylo packalsky zpustošeno scénáristou a režisérem v jedné osobě Stewartem Hopewellem po vzoru školního videoklubu, tedy amatérsky. Snaže se zjevně vytvořiti počátek nové kultovní řady po vzoru Pily, neprojevil ve svém věku a ve své prvotině (podle údajů na Csfd) víc než pouhý ždibec nápaditosti jejího tvůrce. Škoda. Působivé pocity hnusu z některých míst nepostačí nikomu — krom čistě úchylných jedinců — k dobrému hororovému zážitku, který by byl něčím víc než pouhou ztrátou času. Znovu a lépe, Hopewelle — máš-li ovšem na to! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/ Obsazení 3/10 Děj 4/10 Atmosféra 3/10 Prostředí 4/10/// PLUS: prostředí slibuje koukatelný film, atmosféra zhruba v polovině filmu je na nejlepší úrovni MÍNUS: konec je hodně zpackaný a nelogický, pointa je předvídatelná, navíc pořádný jatka hledejte jinde./// Shrnutí: Název je myslím všeříkající. Výsledek tomu ovšem už neodpovídá. Faith uteče před možným nebezpečím do podivné díry, ze které by rozumný člověk hned vycouval a to i přesto že poznal novou, pěknou a v mnoha směrech odvážnou kamarádku. Nějak to tu smrdí a není to jen tím že jsme na farmě, kde jdou prasátka pravidelně pod kytičky. Nejsou totiž samy a hlavní hrdinka na to zhruba v polovině filmu začíná taky přicházet. To už je ovšem pozdě a tak se sama, chvilku poté co zjistí že je v pr... stane obětí. A teď nečekaná pointa. Oním protivníkem není podivná rodina, ale někdo od koho vy by jste to čekali, ona ne. A tak přichází na řadu tolik nesmyslných činností, dialogů a logických přehmatů, že to průměrný film sráží do sr.... Škoda, myšlenka tu byla./// Celkem 36%/// ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Tejto amatérčine som venoval dlhých 30 minút svojho krásneho a čoraz kratšieho života a následne ostali moje oči doširoka zatvorené. Dvojica ochotníčok ma teda do vytŕženia nedostala a po zistení, že najlepšie herecké výkony podávajú ošípané (aka svine bez chrípky - pozn. autora), môj záujem dopozerať dielko až do úplného konca ostal visieť pod bodom mrazu. 30% za 30 minút. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Rumunsku. (Terva)
  • Když Lola (Lucy Holt) v 9. minutě napíše Faith (Amy Shiels) své telefonní číslo na krabičku zápalek, je vidět, že první dvě pětky se dotýkají. Když však Faith v 11. minutě vezme do ruky krabičku zápalek s číslem, je poznat, že telefon je napsán jinak a první dvě pětky se nedotýkají. (Terva)
  • Pracovní název filmu zněl "Faithless". (Terva)

Reklama

Reklama