Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock se po nepříliš blyštivé kariéře vrací zpět do první ligy a hlásí dokonce útok na Oskary. Naposledy se ukázala ve filmu, který spojuje sportovní stránku (odsunutou bohužel do pozadí) a příběh o nabídnutém americkém snu jedné z mnoha ztracených duší Ameriky. Spousta klišé a patosu, na zakázku vytvořenému pro americké publikum překvapivě funguje i mimo "zemi neomezených možností". Já byl spokojen, jen toho sportu mohlo být malinko více. Více na etparadise. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nesúdim. Prečo by som aj mal keď sa kedysi jeden sociálne zle zabezpečený černoch/velikán reálne popasoval s nešťastím a zrejme vopred zbrane nezložil. To sa cení. Hrozba gýčovitej rekonštrukcie sa však naplnila a kresťanský brainwashing s menovateľom duchaplnej adopčnej otvorenosti sa domáha porozumenia. Napriek mojej neznášanlivosti si Sandra Bullock aspoň na zlomok svojho kariérneho šaškovania siaha na imaginárny vrchol nevtieravého herectva a rolu matky/boháčky zvláda s gráciou. Žiaľ vypočítavá zvieracia kazajka, ktorou ma John Lee Hancock v istých pasážach zväzuje je faux pas povážlivého rangu a nevytrhne to ani ukazovák na portrét cudzoložného Busha. Takže je na každom či chce byť "znásilnený" alebo "radodajný". Inu uhol pohľadu, že ano. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z dnešního zkoušení omlouvám černochy, Američany, černošské Američany a členy akademie. Vy ostatní ale koukejte rozumně uznat, že tohle je pěkně vyhrkaná limonáda. Příběh sice založený na nějaké té pravdě (ty nejméně pravděpodobné věci se přece jen stávají nejčastěji), ale převyprávěný tak suše, že sušené ovoce by se mohlo stydět. Všichni tady americkým srágorám vytýkáme patos, klišé nebo citové vyděračství, ale když film nic z toho nemá, jakpak by asi mohl oslovit moji duši? Buldoková po dlouhé době zase jednou hraje a hned má plešouna, no to mě podrž.... Ale okay, její výkon byl rozhodně to nejzajímavější, co mi film nabídnul. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

I ty si můžeš pořídit svého hodného černouška! Jako Angelina, jako Madonna, jako Sandra Bullock, která z pozice zazobané bílé paničky vykupuje netykavost bílé většiny tím, že koupí pár hadrů a postel jednomu nemotorovi. Blind Side je výsměch sociálním dramatům a hlavně vyprázdněný film, který mi vůbec nic nedal - snad jen brzkou jistotu (to když se děti láskyplně usmívaly u stolu na svého milého adoptovaného méďu), že tenhle plochý reklamní leták na lásku nerozdýchám. Mimochodem, pokud se oscarové nominace rozšiřovaly kvůli takovýmhle filmům, tak jdu blejt. Křestanství je mocný marketingový nástroj. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že pochválím herecké umění Sandy Bullock a už nikdy bych si nepřipustil její šarm a sexy vystupování. Tohle snad není ona, tahle ženská zahrála prvotřídní výkon, který ani samotný vrchol, Oscar, nemá šanci docenit. Ta ženská zraje jak víno, ve všech ohledech! Film je na tom stejně, naprosto krásná, jak už bylo řečeno, amerikánská podívaná, ale nu což, není to přeplněno sentimentem ani vydíráním diváka. Nemám rád tyhle sociální dramata, ale tohle, tohle bylo jiný! Pro mne horký adept na TOP ve svém žánru :-) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Po stadionem univerzity v Tennessee nejsou skladována žádná těla. Univerzita vlastní „body farm“ (tedy jakousi sbírku těl využívanou ke studiím) vzdálenou několik kilometrů. Oblast je obehnána ostnatým drátem a je přístupná pouze příslušným osobám. (HellFire)
  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama