Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Odbarvená Sandra Bullock v uplé sukni a vypasované košili. Obří černoch (jméno jsem už stačila zapomenout) bez mimických svalů, s pohledem ztýraného štěněte. Perfektně fungující rodinka (in god we trust) s krásnou dcerou (roztleskávačkou samozřejmě) a geniálním, obrýleným synkem vtipálkem. Love...love...love... A tohle všechno v hyperkontrastu (jak pro naprosté dementy) s černošskou chudinskou čtvrtí, kde gangstaz neudělají bez "dvaadvacíky" (přinejmenším) ani krok a jsou každou vteřinu svého marného bytí fakt megahustý (you bitch). Od poloviny jsem se těšila, jak si zase na konci všichni pobrečí a já si tím přitluču další z nesmyslných filmových hřebíků do rakve. Hvězda za celá dvě uchechtnutí, která jsem ze sebe v průběhu filmu vysoukala. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak akademici za toto skončia v pekle a môžu tam hrať s mojou prvou sigálnou človeče. K.O. kvalitnej drámy ako takej (jediný sebeviac nádejný konflikt nedostane viac ako 10 minút kotúča a už sa končí happy slzou) ako aj príbehu samotného, ktorý by si nejaký ten bod zaslúžil. Nemôžem fandiť prežratej prvoplánovej dojnej krave, ktorá kol seba minuje plytkú symboliku pre dorast a vyžadujúcej si diváka Michaela (pasívneho bula), ktorého bude za ručičku ťahať alejou morálnych kresťanských kvalít. Od jednej pravde k druhej. Ano, Sandrina najlepšia rola v doterajšej filmovej kariére (veľmi tesne za Miss Congeniality). Vypelichané až beda, bez jediného náznaku kvality (čoby len technickej). 10% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $255,959,475Tržby Celosvetovo $309,208,309Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,247,964 //počet predaných kusov 608,877Tržby za predaj DVD v USA $123,103,493 //počet predaných kusov 8,356,817Americká omáčka bez citu, tak za toto dostala Sandra Bullock Oscara, sila, to ho potom mohla dostať aj za polovicu iných filmoch kde hrala, nie že by som ju nemal rád ako herečku ale akademici čo tropia je niekedy neskutočné. Príbeh sám o sebe nie je zlý ale jeho pasívne podanie John Lee Hancockom smeruje až k nudnej lacnej televíznej produkcii a nie k veľkému a prekvapivo komerčne úspešnému kino filmu. Postavy vôbec nedokážu vtiahnuť do deja, ich charakterová stavba je doslova plano podaná, emócie nehrozia a po filme ostane nechutne sucho v ústach po tom ako potenciál zahatá neschopná réžia, pre mňa veľké sklamanie. /40%/ (a tých 83% k 2.7.2010 je fakt moc, to takáto omáčka ešte môže niekoho zaujať?) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nepotrebujem, aby ste schvaľovali moje rozhodnutia. Ale rešpektujte ich.“ Nemyslím si, že je to prehnane patetické, hoci som si istý, že sú na svete státisíce divákov, ktorí si to myslieť budú. Svet, v ktorom žijeme, je zvláštny a niekedy sa dobrým ľuďom dejú zlé veci, niekedy sa zlé veci dejú zlým ľuďom, ale bez prehnaných emócií si myslím to isté, čo Stephen King. Že sa niekedy (a nie je to nejako extra nečasto, len sa o tom nepíše v novinách tak často, ako o katastrofách) dejú aj dobré veci dobrým ľuďom. Jediný problém, ktorý s týmto filmom mám, je, že nie je originálny. To všetko som už videl v rôznych iných športových či „školských“ melodrámach a mám pocit, že ak aj nie o VEĽA lepšie, tak aspoň o DOSŤ lepšie. Jasné, je to vraj podľa skutočných udalostí, ale niečo tomu chýba. Možno je to zbytočne dlhé, možno sú tvorcovia príliš chaotickí (kedy chodil do autoškoly?), možno... čo ja viem. Takisto výkon vrtule Bullockovej mi nepripadal ničím mimoriadny, štandardne dobrý herecký výkon, nič viac, nič menej. Ocenil som, že scenár sa nepokúša o žiadny umelý konflikt, napr. rodinu nezačne vydierať afroamerický gang z hrdinovej štvrte, nikoho neobviní FBI z pedofílie, nikto neumrie na rakovinu, dokonca nedostane ani angínu. Samotný príbeh mi ale pripadal zdĺhavý a neveľmi zaujímavý – mám pocit, že článok v časopise o tom istom by ma zasiahol viac. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock je krásna. Ehm OK, k filmu. Dráma ako má byť. Smial som sa, bol smutný, napnutý a dojatý tam kde to tvorcovia chceli a na mňa to fungovalo spoľahlivo. Dobrý výber hercov, z ktorých i malý chlapec nelezie na nervy, práve naopak, sestra tiež sympatická, manžel trošku v ústraní, mamina tomu šéfovalo so železnou rukou a Big Mike, ehm Mike tiež nie je len trtko ale práve ten chlapec s veľkým srdcom ochrancu svojej rodiny. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Shodou okolností se křestní jméno dcery hlavní hrdinky Collins shoduje s přijmením její představitelky Lily Collins. (=woody=)
  • Po stadionem univerzity v Tennessee nejsou skladována žádná těla. Univerzita vlastní „body farm“ (tedy jakousi sbírku těl využívanou ke studiím) vzdálenou několik kilometrů. Oblast je obehnána ostnatým drátem a je přístupná pouze příslušným osobám. (HellFire)
  • Vo filme bol zámerne zmenený názov školy z Briarcrest na Wingate. (TomasB.)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama