Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (626)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I’m not sure what your generation’s obsession is with documenting every thought, but I can assure you they’re not all diamonds. Šarlatové písmo musela nosit knižní hrdinka Hester Prynne, jako trest za svůj hřích. Olive, poměrně neobvykle vtipná a inteligentní středoškolačka si jej přišije na korzet dobrovolně, aby nasadila korunu klepům, které se o ní ve škole říší rychlostí světla..Emma Stone je prostě výborná komediantka, v "Easy A" to naplno ukázala, v každém záběru chrlí jednu hlášku za druhou, jeden odkaz za druhým (pobavila i parodie na falešný britský akcent Demi Moore) a celkově to, co dokáže předvést mimikou je za hranicí mého chápaní. Nebýt jí, film není ani z poloviny tak výborným počinem. Každopádně je to jeden z těch skutečně originálních a nadprůměrných středoškolských filmů, u kterého mi připadá, že většina hodnotících nepobrala ony odkazy. Achjo. Ať je to jak chce, žádný tupý moment se nenašel, romantiky bylo snesitelné množství a navíc rodiče hlavní hrdinky by chtěl asi každý. Výborná komedie jako jedna z mála. A scéna s "I got a pocket full of sunshine?" LEGENDÁRNÍ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tato týnejdžrovská komedie postrádá všechno, co bych od týnejdžrovský komedie očekával. Žádný divoký mejdany a život podle hesla sex, drogy a drum'n'bass. Místo toho většinu filmu posloucháte nějaký mentorování 17-letý holky. Dávám jednu hvězdu za občasný záblesky humoru a druhou hvězdu za několik herců ve vedlejších rolích. Jako celek mě to ale vůbec nebavilo. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila už od doby co jsem viděla plakáty v kinech (i když jsem nepochopila proč tam byli, když ten film u nás v kinech nedávali), dlouho jsem se na něj nepodívala, protože jsem se bála, že budu zklamaná a bylo to naopak. "Obyčejný" film o tom jak je střední škola hrozná, a že je lepší mít jakoukoliv přezdívku než žádnou. Upřímně řečeno, i já jsem tímhle "přezdívkovým obdobím" na střední prošla (jen teda ne tak přehnaným jak to bylo v tomhle filmu), takže jsem docela chápala proč to všechno dělá. Pro mě to byl nadprůměrný "teenage" film s naprosto skvělou Emmou Stone v hlavní roli. Spousta skvělých scén a hlášek, rozhodně jsem se na tenhle film nepodívala naposledy. Opět, naprosto nepochopený český název, chápu, že se to těžko překládá, ale tak v tom případě, proč se to musí překládat?! A když už, vymyslím něco co aspoň přibližně odpovídá tomu co se děje ve filmu, tohle je totálně mimo. 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pocta osemdesiatkovým teenagerským komédiám, alebo inými slovami film z doby, kedy tento žáner nie je zrovna na kvalitatívnom vrchole. Námet je celkom zaujímavý a pomerne odvážny, rovnako tak je zobrazená aj komunikácia Olive s liberálnymi rodičmi. Samozrejme je to pritiahnuté za vlasy ako sa len dá, vďaka Emme Stone a áčkovým hercom vo vedľajších úlohách (mám na mysli samozrejme staršie ročníky a že ich je tu dosť) jednoducho príjemne pozerateľné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film radím do kategórie Šumienka - rýchlo vyšumí z hlavy. Všetko sa točí okolo ohovárania v spojení so snahou o vtipné scénky. Niečo vyšlo, väčšina však nie, umelo kvôli dcére pridávam jednu hviezdu. Žeby to predurčovalo cieľovú skupinu pod 12 rokov? Pravdepodobne... Neriešim, pretože tak ako som spomenul už v úvode, film šumí a šumí, o pár dní po ňom na mojej pamäťovej jednotke nezostane ani stopa. 50/100 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Během natáčení oznámila Amanda Bynes konec své herecké kariéry s tím, že Panna nebo orel měl být jejím posledním filmem. Ještě před premiérou filmu si však svůj záměr rozmyslela. (Mr.Hudson)
  • Na jedné z protestujících cedulí se píše "Exodus 20:14", což je jedno z 10 přikázání hlásící „Nemáš se dopouštět cizoložství“. (hellstruck)
  • Když Olive vstupuje do kina, můžete si v pozadí všimnout Rhiannoniných rodičů. (sssssycak)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama