Reklama

Reklama

Olive je úplně obyčejná holka, není nijak zvlášť oblíbená a někdy má pocit, že je dokonce neviditelná. Přátelí se pouze se spolužačkou Rhiannon, která se ji snaží vytáhnout o víkendu kempovat. Olive nemá náladu, a tak si vymyslí, že má rande s vysokoškolákem Georgem. Po víkendu kamarádka hoří nedočkavostí a chce z Olive dostat nejmenší podrobnosti o jejím rande. Ta popustí uzdu své fantazii a vytvoří romantickou ságu o tom, jak s ním přišla o panenství. Olivino líčení fiktivního milostného zážitku ovšem zaslechla náboženská fanatička Marianne. Během chvíle to ví celá škola. Dívce nejprve vadí, že ji všichni odsuzují a probírají její sexuální život, nakonec si ale začne na svou popularitu zvykat. To všechno se ale brzy změní... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (626)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ještě před zhlédnutím jsem měla z nějakého důvodu pocit, že se mi tahle komedie bude líbit, a nemýlila jsem se. Je zvláštní, že jsem při sledování měla podobné pocity, jako když jsem před několika lety viděla film Freaky Friday, který se od té doby stal mou oblíbenou americkou komedií. Nejsem si jistá proč, ale je pravda, že Easy A je stejně příjemnou komedií, která určitě spadá mezi ty inteligentnější. Nevíc je zde pár herců, které jsem ráda v něčem novém viděla. A to nemluvě o soundtracku, který se skládá z dobře vybraných písniček. Zkrátka, nakonec jsem rozhodnuta pro slabších pět hvězd, protože už je to delší doba, co by se mi tak moc líbila nějaká z amerických komedií. Hodnocení sráží jen to, že by to chtělo ještě o kapku víc vtipných scén, ale to není až tak podstatné, protože i když se u toho možná nebudete válet smíchy, určitě se pobavíte na hodně dobré úrovni. Nakonec ještě jedna věc, která mě zaujala - hláška hlavní postavy o tom, že její život přece není jako Gossip Girl (či Sesterstvo putovních kalhot). Když vezmeme v úvahu, že ve filmu hraje Penn Badgley, je to vlastně docela úsměvné. ~(4,5)~ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná teen komedie, která je inteligentnější a zábavnější než by se na první pohled mohlo zdát. Vtipné vyprávění o panenské středoškolačce, která si svou třídní úspěšnost, zajišťuje lhaním o svých sexuálních dobrodružstvích, tak dlouho, až se jí to vymkne z rukou a náprava bude těžší než se zdá. Emma Stone je výborná a řada scén i dialogů opravdu vtipná. Slušné překvapení, kterému chybí jen o něco větší odvaz. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kde začít… když jsem viděl první reakce na tento film, většina byla ve stylu "super nová a chytrá komedie!", takže jsem zpozorněl. Proto, když mi kámoš řekl, jestli si od něj nechci půjčit i tento film, tak jsem neváhal a doufal jsem, že uvidím chytrou a sexy komedii. A tady se to zaseklo… Prvních 20 minut bylo tak příšerných, že jsem málem začal věřit, že peklo existuje. Tenhle snímek je totiž postaven na tak nepravděpodobné zápletce, že jsem měl chuť film vypnout, ale Emma Stone (respektive její krása a některé hlášky) mi v tom zabránila. Tak jsem film nechal pokračovat a zjistil jsem, že má vzestupnou tendenci. Líbily se mi různé odkazy na jiné filmy, opravdu se mi líbili rodiče (skvělá Clarkson a ještě lepší Tucci) a Alyson Michalka taky nebyla k zahození. Navíc, jak už jsem zmínil, Emma Stone má něco do sebe (ale to jsem věděl už od Zombielandu) ale zbytek filmu je dá se říct dost přehnaný a většinou bohužel nevtipný. Jednotlivé situace nefungují, spíše mě pobavily některé jednotlivé hlášky (-Kde máte Bibli? -Ta je v kategorii bestsellerů, hned vedle Stmívání.) ale jinak… Easy A není chytrá komedie, je to jen (bohužel) zcela průměrná komedie. Nebýt některých herců (opět se vracím ke Stone a Tuccimu) tak jdu ještě níž. 50 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nestává se každý den, abych se setkal s komedií originální, vtipnou, neotřelou a s naprosto fajnově vtipnou holkou v hlavní roli. Nebudu to zapírat. Emma Stone byla úžasná. Předvedla mi naprosto průměrnou studentku, naprosto průměrné školy, která se ale i přesto všecko naprosto dokonale vymyká stereotypům a ukazuje americký studentský život z té druhé stránky. Panna nebo orel mě nesmírně bavila, ani jednou jsem se nedočkal trapné chvilky, ani jednou jsem se nesetkal s nějakou ubohou postelovou scénou, který tyhle americký komedie shazuje. Film Panna nebo orel mi totiž ukázal, že to také může fungovat jinak a funguje to neskutečně dobře. Sakra, kam tvůrci na tyhle fajnový nápady chodí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychovka, ktorá ponúka presne to, čo sľubuje. Vo svojom žánri sa snímka pohybuje s ľahkosťou a presvedčivo rozohráva tento ťažko uveriteľný príbeh, ktorý je však podaný s takou gráciou a vtipom, že som im to tak nejako zjedol. Navyše herectvo Emmy Stone je ozaj nezabudnuteľné. Jej postava je taká fajn rebelka, ktorá sa nehanbí nosiť na svojom oblečení s hrdosťou znak šlapky. Humor sa vyhýba vnucovaniu, je dávkovaný s citom až do poslednej minúty. To je na americkú teen komédiu rozhodne viac ako by si v dnešnej dobe trúfol človek vôbec priať. Práve som na tento film dostal znova chuť. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (30)

  • Když Olive vstupuje do kina, můžete si v pozadí všimnout Rhiannoniných rodičů. (sssssycak)
  • Webová adresa http://FreeOlive.com, která se ve snímku objeví, ve skutečnosti odkazuje na stránky společnosti Sony Pictures, která za filmem stojí. (Džejkop)

Související novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (více)

Reklama

Reklama