Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem se velice těšila z několika důvodů. Téma je rozhodně zajímavé, navíc se jedná o příběh natočený podle skutečných událostí, dalším důvodem samozřejmě byla další spolupráce herecké dvojky Penn - Watts. Jejich výkony jsou jako vždy skvělé, chemie mezi nimi stále funguje. Film mě však zklamal. Klasické politické konverzační drama, které nijak nevybočuje z řady. Pokud se blíže nezajímáte o toto téma, pravděpodobně vás nezaujme ani film, navíc není úplně lehké se hned od začátku ve všem orientovat a člověk se může lehce ztratit. V první půlce se nejdříve pomalu poodhaluje celé pozadí, které rozhodně není špatné, ale podle mého názoru se z tohoto příběhu dalo udělat daleko více, chtělo to hlavně mnohem zajímavější zpracování, aby to zaujalo i diváky, kteří se až tak v politice neorientují. Druhá půlka je už daleko lepší než ta první. Máme tak tady další politické drama se skvělými herci, na které si už ale za měsíc ani nevzpomeneme. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené, ale líbit se vám to bude pouze v případě, že máte rádi rodinná dramata. Zbraně hromadného ničení v Iráku (a celá tahle linie) tady jsou opravdu jen pozadí pro řešení napjatého manželského vztahu. Scénář bohužel je pouze průměrný, potěší režie, která slouží tématu filmu a její utlumenost je tomu podřízena. Pokud někdo čekal Všechny prezidentovy muže pro nové tisíciletí, tak musí být zklamán. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Až keď sa ťažisko príbehu presunulo z hliníkových trubiek na samotné odhalenie a celý proces, film nabral na obrátkach. Ide o kvalitný thriller s výbornou ústrednou dvojkou, no chcelo to viac samotnej konfrontácie. Chcelo to detajlnejšie zobrazenie toho tvrdého a nerovného boja. Chcelo to dlhšiu minutáž... V hodnotení to je dobrá trojka, resp. slabá štvorka, hoci by som rád išiel ešte vyššie, perspektíva tu bola. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Čím pichlavější téma je, tím více se stává pro diváka atraktivnějším... Přesně toho si byli tvůrci Fair Game vědomi a já se nemohu zbavit dojmu, že na tento fakt sázeli až příliš. Tento film má velmi sofistikovaný, seriózní a elegantní háv, což ostatně ke správnému politickému dramatu sedí, ale zároveň je takováto podoba mínusem, neboť leckterého diváka snadno odradí. Příběh je vyprávěn velmi pomalu a věrně, bez velkého napětí a strhujících scén a toho, kdo neví o dané aféře vůbec nic, dokonale zmate hned v prvních 30ti minutách. A ač je tento snímek technicky velmi zručně natočený a zahraný, ničím z řady podobných politických konverzaček nevybočuje, což znamená jediné - všichni na něj brzy zapomenou... Je to škoda, protože zrovna téhle šedivé myšce jsem celkem věřil. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti nie veľmi férová hra s divákom. Druhá polovica, ktorá je o osobnej dráme, je takmer vynikajúca, s prvou mám problém, hlavne línia s iránskymi vedcami je smerom k divákovi značne manipulatívna ("Aha, vyzradenie Valerie stálo tých sympaťákov životy!"). Druhý problém sú herci, ktorí išli väčšinou na pol plynu. Prekvapivé to je hlavne u Penna, ktorý je síce ľavičiarsky kretén, ale ako herca ho vysoko uznávam, preto ma prekvapuje, že si práve túto postavu poriadne nevychutnal. Inak veľmi precízne zrežírované a šikovne zostrihané. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Režisérsky zostrih filmu vyšiel až o 8 rokov neskôr. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama