Reklama

Reklama

The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

Krátkometrážní / Komedie / Horor
USA, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní film od režiséra R. Gale je parodií na klasické hororové postupy. Obměnou vražednického stereotypu nevzniká pouze komický efekt - člověk neustále sledovaný přízrakem se mění posléze v uprchlíka. Období vzdoru nahradí období stagnace a nezvykle pomalá smrt se plíží malinkatými krůčky. Závěr filmu vede k dost zajímavé otázce o povaze různých druhů smrti. (type_B)

(více)

Recenze (244)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ja tieto kraťasy žeriem stále viac a viac. Jacka začne prenasledovať čaptavý prízrak ktorý ho chce pomaly ( veeeeeeeeeeľmi pomaly ) ubiť lyžicou. Nedá sa ho zbaviť, nedá sa zabiť. Skúša to nožom, pílou, pištoľou, samopalom, bazukou aj tankom, ale ten zmrd s lyžicou je mu stále v pätách a neúnavne ho tlčie až do zbláznenia. Niektorí tomuto dielku vyčítajú že 10 minút je trochu veľa, ale neutíchajúci prílev nápadov nedovolí ani sekundu nudy a navyše toto rozhodne nepôsobí nejakým amatérskym dojmom ale pomerne vysokorozpočtovo ( výprava, výbuchy a tak ). Záver ala Machete je pre nešťastného Jacka posledným klincom do rakvy a pre mňa orgastickým vyvrcholením. Výborne! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skvělé, takhle sem se uz dlouho nepobavil... again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again :-D ()

Reklama

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Jak už zaznělo ve tomhle kraťasu ; "asi nejúnavnější vražda v historii kinematografie". Pointu jsem pochopil, ale nepřipadala mi nijak skvělá a ani nijak zábavná. Místy to má šťávu, ale spíše je to hloupost. Hlavně, když tam asi tak 2384038406 krát zazní "again", tak už to celkem začne lézt na nervíky. Dle mého názoru, nepovedená parodie. Svůj názor si na to můžete udělat zde (s titulky). Pan režisér by potřeboval umlátit lžičkou ! ()

lamerjakcyp 

všechny recenze uživatele

Jakožto absolutní antifanda hororů jsem původně toto moc hodnotit nechtěl, protože takto vidím většinu hororů, samozřejmě místo lžiček jiné zbraně, ale poté kamarád, velký fanda hororů mi toto dílko poslal, že se mu velmi líbilo, takže jej nakonec ohodnotím. Hororová atmosféra je dokonale béčková, trailerová forma mu propůjčuje napětí a vtip po celou dobu, kdyby to bylo plnohodnotné dílo, kterých je tu dost (myšleno parodie na horory), tak se nad tím tolik lidí nepozastaví, což by bylo škoda. Doufám, že toto bude viděno co nejvíce režiséry těch filmů, ze kterých si toto utahuje, a že to pomůže zvednout jejich úroveň. Mistra hororů Hitchcocka už sice nikdo nenapodobí, ale mohli by se mu alespoň jednou za čas přiblížit... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Mě se honí hlavou jedna myšlenka. Jaktože za ty roky, co před ním utíkal nezhodil ten břuch? Divné. A taky si mohl užívat té přírody kolem sebe, když už navštívil tolik míst po celém světě ne? Místo toho se furt otáčel za tím pošukem. Jinak je fakt, že je to možná až moc dlouhé... sice to má být pomalá a dlouho trvající vražda, ale nevím, jestli nechtěl snímek minimálně otupit i nás těmi 10 minutami... nechtěla bych být tím vypravěčem again and again and again.... myslím, že ten to měl ze všech nejhorší. K vidění zde: http://www.videacesky.cz/kratke-filmy-online-zdarma/priserne-pomaly-vrah-s-extremne-neucinou-zbran ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Scéna ze sprchy je natočená stejně jako podobná scéna z kultovního snímku Psycho (1960). Neliší se záběry ani hudba. (Horxus)
  • Vítěz Ceny diváků v kategorii Nejlepší krátký film na festivalu Dead Channels - the San Francisco Festival of Fantastic Film. Snímek byl též oceněn jako nejlepší krátký film roku 2009 Rue Morgue magazínem. (Kreeki)
  • Natáčelo se 22 dní na celém území Kalifornie. (Kreeki)

Reklama

Reklama