Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Zrcadlo mrtvého muže (S05E07)

(epizoda)
  • Velká Británie Dead Man's Mirror (více)

Obsahy(1)

Na dražbě uměleckých předmětů se Hercule Poirot seznámí s významným sběratelem obrazů, arogantním panem Chevenixem. Ten využije tohoto setkání a požádá detektiva o prošetření finančních podvodů, z nichž podezřívá jednoho ze svých zaměstnanců. Poirot s kapitánem Hastingsem tedy odjíždějí do Chevenixova sídla, aby prověřili jeho podezření. Hosté jsou poučeni o puntičkářsky přesném dodržování denního režimu v domě, přesto dojde hned první večer k neslýchané události: pan Chevenix se nedostaví včas ke společné večeři. Poté, co přítomní vylomí dveře jeho pracovny, najdou pána domu s prostřelenou hlavou. Pistole v ruce a krátký vzkaz na rozloučenou svědčí o sebevraždě, Poirot si ale všimne několika nesrovnalostí, které verzi o sebevraždě odporují. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší diel, ktorý núti zaspať pri opakovaní všetkých možných situácií z iných prípadov. Zápletka zvláštna, spôsob rozuzlenia pritiahnutý za vlasy, už na začiatku sa mi nepáčila duchárska vložka. (22.8.2013) Na druhýkrát som ochotný zvýšiť z dvoch na tri hviezdy, pretože pri čiastočnom poznaní riešenia viac vynikne detektívne pátranie a nejako viac mi všetko do seba zapadlo. Len ten bubák tam byť nemusel. (26.9.2015) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišlo mi to jako malinko slabší díl, i když ono je to celkem vynahrazeno tím, kdo je vlastně vrahem. V podstatě kdokoli jím mohl být, což se nakonec potvrdilo. Vrah mě snad nenapadl. Je to hlavně proto, že díl je plný stop, které ukazují na všechny možné postavy. Tím se tu celkem dobře udržuje napětí. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj nejoblíbenější díl, který vznikl podle povídky. Předloha má skoro sto stran, ale tvůrci si s ní poradili naprosto dokonale. Způsob vraždy sice Agatha v Poirotovi zopakovala ještě několikrát, ale to je zkrátka ten nejmenší problém. Epizoda se odehrává v rodinném sídle s uzavřeným počtem podezřelých, což Agathě vždy šlo. Navíc tu jsou skvělé herecké výkony, působivá atmosféra a ke konci také trochu toho napěti. Takže vznikl úžasný výsledek. ()

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot tentokrát řeší skutečně otřesný případ! Jen zvrhlá mateřská láska se může uchýlit k zločinu a dokonce k vraždě! Jaký propastný rozdíl mezi takovou zločinnou matkou a francouzskou královnou Blankou, která svému synovi sv. Ludvíkovi říkávala: „Můj synu, raději bych tě viděla mrtvého ve svém náručí nežli ve stavu hříchu!“ Jaká veliká láska z ní mluvila! K synovi i k Bohu! ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S05E07. Sikovna zapletka klasickeho strihu. Poirot je "najat" neprijemnym obchodnikem s umenim Chevenixem, aby zjistil, kam dal architekt Lake jeho investovane penize. Za odmenu ma Poirot dostat zrcadlo, ktere mu na aukci Chevenix vyfoukl. Zbytek se odehrava na uzasnem sidle vypadajicim jak moderni hrad s chodbami jako z nejake filmove duchariny. A autori toho schvalne vyuzili a pridali sikovne tajemnou esoterickou atmosferu. Dve divky a jejich dva partneri, manzelka a asistentka, sluzebnictvo... Pomerne hodne podezrelych, z kterych si muze divak vybirat, protoze Chevenix je pred veceri nalezen mrtvy ve sve pracovne a zdanliva sebevrazda je zahy vyvracena. Bohuzel zrcadlo, ktere melo byt Poirotovou odmenou, bylo pri zlocinu zniceno. To ovsem detektivovi nezabrani najit vraha. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama