Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Dobrodružství egyptské hrobky (S05E01)

(epizoda)
  • Česko Záhada egyptské hrobky (více)

Obsahy(1)

Britští a američtí archeologové objevili v Údolí králů hrobku, která má být údajně prokletá. A pověst zřejmě nelhala. Vzápětí poté, co vstoupil vůdce výpravy sir Willard dovnitř, sklátil ho infarkt. Krátce nato umírá na otravu krve milionář Bleibner, další člen expedice, a jeho synovec spáchá sebevraždu. Lady Willardová ovšem tvrdí, že její manžel byl zcela zdráv a prosí Hercula Poirota, aby případ prošetřil. Velký detektiv odlétá do Egypta v doprovodu svého věrného společníka kapitána Hastingse. Do tábora výzkumníků přijíždějí právě ve chvíli, kdy další člen výpravy podléhá tetanu. A smrt zde zřejmě číhá i na samotného Poirota. Ten ovšem nic neponechává náhodě a neprodleně se pouští do studia egyptské a chaldejské magie. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slnko, piesok, staré vykopávky a záhada okolo štyroch náhlych úmrtí. Sú to premyslené vraždy, alebo tajomná kliatba majiteľa starodávnej hrobky? To by ale nebol Poirot aby so šarmom sebe vlastným, s humorom, svojim ostrovtipom a v neposlednom rade aj s nasadením vlastného života, túto záhadu brilantným spôsobom nevyriešil. 85/100 ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to už tu dlouho nebylo! Čtyři osoby na tůhož kempingu a hňupa Hastingse nazvali efendim! Všechna čest herr direktor - do překrátké metráže jsou vsunuty shoty od penetrace faraónovi hrobky až po neustálé záběry na outfit britských a amerických dobrodruhů - vedro jako v letní Hell!s Kitchen v NY a stejně si tu košilu zapnou až ke krku a tvídové sako zapnou na dva knofle! 95% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot řeší svůj další malý problém, tentokrát v Egyptě. A je to další famozní díl, stejně jako všechny ostatní z teplých krajin. Tento je i strašidelný ( prokletí hrobky, zjevení boha ) ale navíc je i vtipný. povídka byla dobrá, ale měla jen pár stran a tak jí tento díl v mnohém překonává. U této epizody je to další, hodně velký plus... ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drama ve stanu. A taky trochu v New Yorku. A v Egyptě. "V Belgii máte určitě taky písek, Poirote. Ale ne v Bruselu! Hastingsi!" Písek a vedro a jedy... "Hrát dobře golf není žádný důvod nepáchat sebevraždu, Hastingsi. Vy prostě golfu nerozumíte, Poirote." A závěrečný dárek pro slečnu Citrónovou? Nu, už se skoro zdálo, že je detektiv sprostým vykradačem hrobek. Ale jenom skoro :-) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • V archeologickom tábore si je možné všimnúť egyptskú vlajku, avšak variant, ktorý bol použitý sa začal využívať až v roku 1984, čo neodpovedá dobe, v ktorej sa dej seriálu odohráva. (Reacon)

Reklama

Reklama