Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když pětice despotických kovbojů objevuje na území malého indiánského kmene ukrývané zlato, jejich touha po bohatství je zaslepuje natolik, že vyjma jediné ženy, která, jak pětice pevně věří, je zavede k dalším zlatonosným úkrytům, vyvražďují krutým způsobem celý kmen. Jediný Pitcalin (Jody McCrea) k těžce zkoušené ženě projevuje určitou shovívavost, ale ani ta jej nezachrání od pomsty chrabrého indiánského navrátilce, který potom, co pohřbil zmasakrované členy kmene, se vydává po stopách kovbojů s myšlenkou na vykonání co nejkrutější pomsty na každém z pětice. (Conspi)

(více)

Recenze (3)

gumli 

všechny recenze uživatele

Dobrý,ale nie veľmi známy western.Možno by si zaslúžil aj za štyri,ale nemal dobrý koniec.Aspoň mne sa nepáčil.Je to film o pomste,a to dosť rafinovanej.Krajina je ale dosť pustá,žiadne veľkolepé zábery hôr,lesov a pod.Príbeh je dosť jednoduchý a pochmúrny,chlapi násilnicky,vyvraždia celý kmeň indiánov okrem mladej indiánky,ktorú vezmú so sebou.A ešte jeden indián,ostane živý,lebo bol akurát mimo.Keď sa vráti,nájde už len mŕtvoly.A tak začne pomsta a to dosť príšerná.Koniec je ale nečakaný a smutný,škoda. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Povraždí skupinku Apačů kvůli zlatu. Ostatní Apačové se po zjištění masakru pomstí. Vizuálně drsný western a ve své kvalitě krutý k divákům. Film neměl během výroby zrovna na růžích ustláno. Tři roky navíc trvalo, než byl uveden, a tak je to na celkovém výsledku poměrně znát. Herecké výkony oplývají amatérismem, výprava je nulová, prostě se jen natáčelo někde venku, navíc podivný střih a tok děje také působí dost kostrbatě. Ne, tohle prostě neuchvátí. Jedná se o film o pomstě, tentokrát však ze strany indiánů, což není na western úplně obvyklé. No, škoda. ()

Reklama

Reklama