Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Okara 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, co všechno dokáže vzejít ze schopností zapálených dobrovolníků a menšího obnosu peněz. Nepříliš chytlavý příběh byl zpracován s neuvěřitelnou precizností a zakládáním tvůrců na detailech. Masky skřetů, úchvatné záběry skalní krajiny a majestátní hudba, to vše zapříčinilo, že jsem se zejména v ozbrojeném střetu cítil jako při sledování LOTR trilogie. Obrovský palec nahoru a nejen fanouškům doporučuji, tento kraťas by mě vejít ve všeobecnější známost. 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodné. Vzhľadom na rozpočet a amatérske podmienky, v akých to vznikalo... jednoducho obdivuhodné. Ako samostatný príbeh by to nefungovalo, ale ako epizódka, ktorá priamo predchádza udalostiam v Pánovi prsteňov, je to výborné. Kostýmy, masky, exteriéry, digitálne triky, hudba, herecké výkony, kamera a hlavne atmosféra... to všetko ďaleko presahuje to, čo si predstavujeme pod pojmom "fan-film". Bojová scéna je dokonca porovnateľná s tým, čo predviedli Jackson a spol. Jedinou vážnejšou výhradou je nešikovný strih, ale tak či onak máme do činenia s dielkom, ktoré zahanbí všetky tie direct-to-dvd sračky typu Dragonhunter či Dungeon Siege. Dokonca uvažujem, či sledovaním tohto filmíku nestojíme pri zrode novej, naozaj nezávislej a životaschopnej internetovej kinematografie. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hon na Gluma má velkou výhodu v tom, že takřka každý zápor, který na něm najdete, lze snadno omluvit kouzelnou větou typu "Ale na to, že to točili fanoušci a za pár šlupek...". Já se ovšem stejně nemůžu smířit s tím, že představtel Aragorna vypadal jako moula, že příběh byl jalový a že zatímco některé scény měly opravdovou "Tolkien-Jackson" atmosféru a vypadaly fakticky filmově, jiné (souboj Aragorna se skřety) připomínaly home video (nebo spíš "les video"). ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Hned na prvy pohlad prekuknutelna snaha nadsenych fanusikov o amaterske spracovanie niecoho na co jednoducho nemaju financie. Toto by som vsak prekonal, avsak nad cim zazmurit oci nemozem, je obrovska snaha, co najviac sa podobat Jacksonovej trilogii, s ktorou sa logicky tento snimok porovnavat jednoducho nemoze. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na amatéry fakt skvěle natočenej prequel k Pánovi prstenů. Dost mě zarazilo jak kvalitní to má audiovizuální stránku, sice se to samozřejmě s Jacksonovou trilogií nedá srovnat, ale i tak to působí dobře a stejnětak i kamera je velice kvalitní a ze soubojů umí, i při značně stížených podmínkýách, udělat koukatelnou a docela dobrou záležitost. Jediný na co si tvůrci opravdu netroufli byl Glum, u kterýho byl použitej takovej tríček, že jakoby byl clelej film v pytli a tak nebyl vidět, ale nevim proč, jelikož na konci ho ukázali a nevypadal špatně. Rozhodně zajímavej počin a docela dobrý vyplnění čekání na Hobita ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)
  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)

Reklama

Reklama