Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ako stroj casu (6-8 rokov dozadu) to funguje vyborne, technicke kategorie su na tom povacsinou rovnako. Skoda len, ze vlastna - pridana hodnota je vdaka scenaru slabsia (a to i napriek tomu, ze ma skor charakter poviedky, resp. "fillera") a prim hraje vrsenie odkazov k flmovej kiwi trilogii... . 7/10 ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Lov na Gluma - amatérský film z kategorie, která už téměř stírá rozdíly mezi originálem a fanoušky. Bez nadsázky říkám, že půlka scén by nebila do očí a v pohodě se ztratila v Jacksonově trilogii. A to vše za 3000 liber. Poměrně slušný výběr herců (až na Arwen) lehce napravuje jejich očividnou nezkušenost, za Glumův projev tleskám (zpívání mě dostalo) a za hudbu, ač stopro vykrádající, také. Bohužel to celé působí jako pro "nulové tempo vystřižená scéna". Začátek to nemá, prostředek zaplňuje podařený boj, konec také není. Masky skřetů se povedly, kolorovat umí v PC moc pěkně, za kostýmy něco určitě utratili, digitální Glum dal jistě hodně práce, ale... pod vypipláváním vzhledu asi zapomněli, proč do toho šli. Nadšení ze Středozemě se někde vytratilo... ()

Reklama

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Já mám Pána Prstenů a Hobita opravdu moc rád. Proto je dobře, když se fanoušci snaží o něco takového. Povedlo se jim to opravdu náramně, na to že to je amatérsky udělané, tak jsou ta grafika a vizuální efekty prostě úchvatné. Ale mi se tu bavíme o konečné podobě, nehledě na to v jakých podmínkách se to natáčelo a, s jakýmy financemi se to natáčelo a jestli to dělali profíci. Na amatéry úžasné, na běžný film velmi slabé. Kdyby toto někdo viděl v televizy a nevěděl by že to je fan-film, tak si řekne že to je blbost. Jinak to bylo docela pěkné. Ale Aragorna mohl hrát někdo jiný. 45% Po druhém shlédnutí musím uznat mnohem větší snahu a píli, protože něco takového se mezi amatérskými filmy málokdy najde ( výprava, efekty, hudba, lokace ). Měním na čtyři, ale za velmi nesympatickým ztvárněním Aragorna a nijak půvabnou herečkou Arven si pořád stojím. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

S ohledem na podmínky natáčení a rozpočet se jedná o neuvěřitelně povedený kraťas naprosto vystihující atmosféru a vizuální pojetí trilogie. Na těch 40 minut jsem se opět naplno ponořil zpátky do Středozemě a hon na gluma si vychutnal. Vyzdvihnout musím zejména povedené kostýmy, dobrou kameru, výborný dabing Gluma a nádhernou hudbu (i když notně okopírovanou z trilogie a jeden track mi zase nesmírně připomínal track Lux Aeterna z Requiem for a Dream). Bojové scény byly naprosto špičkové a mohly by se srovnávat i s těmi filmovými. Nicméně nízký rozpočet si musel vybrat svou daň a tou jsou místy hodně nedokonalé triky a někdy i "obraz domácí kamery", kdy je prostě poznat, že jde o amatérský film. Tyto neduhy však v dobrém zážitků nebrání. Co se hereckým výkonů týče, Aragorn byl celkem prkennej a suchej, ale přesto zajímavej a Arwen byla krásná, i když typově úplně jiná. V poměru fanfilm/zpracování nemohu hodnotit jinak, než plným počtem. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělý! Krásně natočený střípek, který se krásně doplňuje s filmovým pánem prstenů. Těmhle amatérům se povedlo Jacksonovo dílo napodobit tak, že místy opravdu vypadá jako dvd bonus a ne jako záležitost od party fanoušků, která stála obrovské úsilí a spoustu pobíhání v lese. Bojové scény jsou skvěle natočené a rozhodně fungují, jen by setkání s černým jezdcem nemuselo být tak potemnělé. Místy možná nepřehledné, ale pořád... Sakra... S tak malým rozpočtem takhle obdivuhodný film? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Celý štáb filmu se skládal z dobrovolníků. Na jeho realizaci se podílelo asi 160 lidí a plných šedesát z nich vyrábělo počítačové triky. (Hwaelos)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)

Reklama

Reklama