Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hubert Bonisseur de la Bath je nejlepší francouzský tajný agent známý jako OSS 117. Proto je vyslán do Brazílie s úkolem koupit od bývalého vysoce postaveného nacisty Von Zimmela mikrofilm s důvěrnými daty. Jeho služby tam chce využít také izraelská tajná služba Mosad, která má také zájem o Von Zimmela a proto posílá s Hubertem pohlednou agentku Dolores. Spolu hledají a pronásledují nacistu až zpět do Ria k velké soše Krista, kde se s ním konečně vypořádají. (Fitik)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako oni tvůrci věděli, co chtějí říct, a všechny ty sexistické, rasistické, multikulti a protifrancouzské fóry tam mají naprosto schválně. Jenže pak tam také mají fekální humor a sexuální pokusy o humor, a ty nikdy nedopadnou dobře, pokud tedy člověk není otylý Američan, který se v sobotu večer baví u své televize vsedě na gauči. Přesto pár hlášek je povedených ("Měl jsem takovou teorii, ale pokud Číňané žijí v Číně, tak neplatí.", nemocniční honička mě pobavila, parodie na Vertigo a Hitchcockův styl se rovněž povedla (ostatně on má herec obočí jako Gregory Peck) a ke konci ta zjevná parodie na Jamese Bondy včetně obleku a auta rovněž ušla. Jen je tam hodně vaty (třeba večírek u hippíků a ta ha ha věc o sexu mezi chlapy), a vlastně ani exotické prostředí Brazílie moc nefunguje. Pobaví, po 50. letech v prvním dílu jsme se dostali do let 60. (a třetí díl se koukám má odehrávat v osmdesátkách), ale asi to podruhé vidět znovu nemusím. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tenhle projekt měl zůstat jen u prvního dílu. Dvojka už není tak vesele vtipná, spíš je mi toho ubožáka líto. Celá ta linie s nacisty je předvídatelná a tragicky ubohá. Vztahy Huberta k ženám mohly být vtipné v jedničce, ale tady je to už trapné. Očividně i Franocuzi chtějí své krávy podojit co nejlépe a točí pokračování oblíbených (??) filmů. A to je v tomto případě špatně. Jeanovi Dujardinovi by seděly i lepší role, protože jeho úsměv a oči jsou opravdu podmanivé. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Parodie na Jamese Bonda, která českému filmu připomene i Belmondovi filmy Muž z Ria nebo Muž z Acapulca. Má to parádní retro vizuál, Jeana Dujardina ( to už je druhý film, kde mu nějaký chlap nahatému strká něco do zadku ), krásnou Brazílii a pár nahatých holek, ale má to jednu malou negativní věc - absence něčeho vtipného ( já se zasmál jen dvakrát, což je na crazy komedii docela málo) ()

Levak.Bob 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu je tento obdařen ještě brutálnějším, šíleně nabitým humorem kterýžto dělá z celého filmu jednu obrovskou kupu srandy. S trochou nadsázky bych si troufl zařadit tento film mezi komedie tak geniální jako jsou Rrrrr, Mazaný Filip, Mrtví muži nenosí skotské sukně atd. Jest to vpravdě komedie, velmi doporučuji na zasmání :) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vezie sa to v rovnakom tempe ako prvý diel. Na začiatku máme misiu, ktorá sa začína postupne komplikovať - čo má za následok aj krásna hrdinka, a vrcholí to veľmi nepravdepodobným a vtipným finále. OSS 117 je skvelo paródiou na špionážne americké filmy. Dujardin ako tajný agent znova exceluje. Jeho humor nemá pochopenie u mnohých, ale ja sa na ňom výborne bavím - pečenie krokodíla - kostým Robina Hooda na Nacistickom plese, definícia židovského humoru, alebo prežívanie LSD. Hazanavicius vytvoril skvelú paródiu, ktorá má svoj šarm a čaro aj svoje pravidlá , ktorá s radosťou prekračuje aby vytvorila humornú scénku. V tomto prípade sú tieto scénky zvládnuté lepšie ako v prvom diely aj keď ten mal tiež svoje silné momenty. Jediné čo obidvom dielom chýba je nejaká poriadna akčná scéna. Celý ten štýl 60 rokov a sledovanie a hláškovanie si to doslova vyžadujú. Inak prvotriedna zábava, ktorá fanúšikov humoru nesklame a ktorá dokazuje, že Francúzi majú stále čo sa týka komédií čo ponúknuť. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na autentických miestach v Paríži, Riu de Janeiro, Brasílii či v pralese v brazílskom štáte Paraná. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama